KRISTIANSAND: 27-åringen ble dømt til 12 års forvaring med åtte års minstetid etter det brutale knivdrapet på Fjotland i Kvinesdal. 27-åringen hevdet at 12 års fengsel ville være tilstrekkelig for å beskytte samfunnet, men dette har nå Høyesterett avvist. Retten mener mannen at mannen, som blant annet er dømt flere ganger for voldsforbrytelser, er så farlig at forvaring er nødvendig.

Høyesterett peker i dommen på at drapet var brutalt. Samboeren ble drept med seks knivstikk, og retten mente kvinnen var påført store smerter og frykt over tid, melder NRK Sørlandet på nett.

Dømt tidligere 27-åringen er dømt for flere voldspregede forbrytelser tidligere, blant annet mot samboeren og sin egen far. 27-åringen hadde truet samboeren med kniv. Forholdet deres hadde også vært preget av rus og vold.

Dommen fra Høyesterett peker også på at mannen begynte med voldelig adferd tidlig. Han truet to miljøarbeidere ved en barnevernsinstitusjon med kniv, og la dem bundet på hendene bak i en bil.

Personlighetsforstyrrelse

— Forholdene ligger nå mer enn 10 år tilbake i tid, men jeg mener likevel at de - især i sammenheng med etterfølgende kriminalitet - får betydning ved vurderingen av gjentakelsesfaren, skriver Høyesterett i dommen.

Psykiatere har tidligere konkludert med at 27-åringen har en dyssosial personlighetsforstyrrelse.