KRISTIANSAND: Konkurransen startet før jul, da kunne folk sende inn sine forretningsideer til en jury, som plukket ut fem finalister som siden jul har kjempet om førsteplassen, og en gevinst på én million kroner. Vinneren kåres 19. februar, og din stemme kan være med på å avgjøre utfallet.

— Det er fremdeles Espen Sørnes som leder, men det er mye jevnere nå enn det har vært tidligere. Nå er det plutselig tre stykker som kjemper om førsteplassen, så det begynner å bli veldig spennende, sier programleder for «Sørlandets beste forretningsidé» og konsulent ved UiA, Hanna Aase, til fvn.no.

Én stemme

Dermed kan nettopp din stemme bli helt avgjørende for utfallet. For å avgi din stemme må du gå inn på http://sbf.fvn.no, og trykke på videoen av den kandidaten som du ønsker å stemme på. Nederst til venstre vil det da være en knapp der det står "stem på meg". Man kan bare avgi én stemme.

— Du kan også se videoer av samtlige finalister på hjemmesiden vår, forteller Aase.

Nettmøte

Dersom du ikke klarer å bestemme deg for hvem som du synes er den verdige vinneren av én million kroner, eller bare har lyst til å stille finalistene et spørsmål har du en ypperlig anledning til å gjøre det under nettmøtet med de fem finalistene i morgen. Nettmøte starter klokken 13.00 på fredag, men du kan allerede nå sende inn dine spørsmål.

Spørsmålene sender du på mail til nyheter@fvn.no. Husk å merke mailen med forretningsidé.

Dette er finalistene:

Espen Sørnes (45). Opprinnelig fra Sandnes, bor nå i Kristiansand. Forretningsidé: Pipemuremaskin.
Carl Frithjof Flageborg (42). Opprinnelig østlending, bosatt på Fevik i Grimstad. Forretningsidé: ”Marine Puller” skal unngå at båter får tau fra slepejoller i propellen.
Dag Røsthe (52) og Karl Erik Lohr (33). Fra Lyngdal. Forretningsidé: Vil bli ledende i Europa på produksjon og import fra Brasil av acai – det bæret i verden som er rikest på antioksydanter.

Her kan du se «Sørlandets beste forretningsidé» på fvntv:

Episode 1

Episode 2

Episode 3

Episode 4

Episode 5

Episode 6

Episode 7

Initiativtakere til konkurransen er Universitetet i Agder, Mediehuset Fædrelandsvennen og Gallion Sørlandets Etablererfond.