KVINESDAL: — Den saken er anket til lagmannsretten, bekrefter aktor Liv Versland Seland.

De tre mennene var under en kjøretur i juni i fjor meget beruset. Bilen endte i grøfta like ved Sarons Dal i Kvinesdal. De tiltalte hevder ingen av dem husker hvem som kjørte.

Når heller ikke påtalemyndighetene har klart å bevise hvem som faktisk førte bilen mente to av tingrettens tre dommere at de tiltalte måtte frifinnes.

— Jeg som aktor nedla påstand om at de skulle domfelles, men fikk altså ikke medhold - dermed har jeg nå sendt saken videre til lagmannsretten, sier Liv Versland Seland.

Versland Seland har tidligere sagt til fvn.no at hun mener mennenes forklaring virker innøvd. Tingretten fastslo at det virker usannsynlig at alle tre fikk black out samtidig, men bevisene holdt altså ikke til domfellelse.

Svært beruset

Blodprøver av de tre, som ble tatt cirka én time etter at politiet mottok meldingen, viste at alle tre var påvirket av alkohol. De to som satt i bilen, hadde promille på henholdsvis 2,0 og 1,97. Mannen som gikk langs veien, hadde en promille på 2,01. Mannen (31) med en promille på 1,97 ble tiltalt for å ha kjørt bilen, mens mannen (34) med en promille på 2,0 som er eier av bilen, ble tiltalt for å ha latt en annen person kjøre bilen til tross for at han var påvirket av alkohol.

Begge de tiltalte erklærte seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen.

Alle de tre involverte i hendelsen hevder de ikke husker noe omkring den aktuelle kjøringen og uhellet.

Mindretallet – rettens leder – mente det var 31-åringen som kjørte bilen, og at vedkommende derfor kan straffes. Men fordi flertallet mente grunnlaget for domfellelse var for tynt, ble de to frifunnet i retten.

Saken er berammet for Agder lagmannsrett 19. mai, og Liv Versland Seland skal være aktor også i denne rettsrunden.