KRISTIANSAND: I løpet av tre dager har den kristne nærradiostasjonen kringkastet 28 direktesendte timer radio med innsamlingsaksjon. Målet var å samle inn 800.000 kroner.

– Det er veldig intenst og vi kunne ikke klart det uten en stor stab av frivillige medarbeidere, forteller radiosjef Kai-Steinar Vangen til fvn.no.

En rekke gjester har vært innom stasjonen de siste dagene og Vangen forteller at lytterne har vært aktive med å gi sin støtte.

Da kanalen gikk av lufta klokka 21 i kveld var det innsamlede beløpet på 826.750 kroner, noe som er ny rekord for innsamlingen. Under fjorårets innsamling ble 825.650 kroner samlet inn.

– Beløpet er ikke bare gitt under de 28 aksjonstimene, men består også av forhåndsgaver gitt via telefon og via giro, sier Vangen.

Innsamlingsaksjonen er den viktigste finansieringskilden til radiokanalen og har vært holdt årlig siden 2003. – Det er utrolig spesielle dager under aksjonen og det veldig mye som skjer i et fortettet program. Aksjonen skal gjenspeile det vi har resten av året, avslutter Vangen.

Harde dager til tross — klokka 07.03 fredag morgen er Vangen tilbake på lufta med morgensending. Radiokanalen er eid av Norea mediemisjon, og holder til ved mediesenteret på Gimlekollen.