VENNESLA: — De er dømt til 18 dagers betinget fengsel og 3000 kroner hver i bot. De ble pågrepet onsdag, og fredag fikk de dommen. Så saken er ferdig, sier politioverbetjent John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

En betinget dom innebærer at dommen ikke skal sones hvis de dømte ikke foretar seg flere kriminelle handlinger. Dermed ble de to litauerne sluppet fri etter at dommen ble forkynt.

Les også: Barberbladtyver varetektsfengslet

To ryggsekker fulle med høvler

Det var onsdag ettermiddag at to litauere på 54 og 25 år gamle ble pågrepet under en kontroll av en bil på Moseidmoen. Det ble beslaglagt to ryggsekker med 84 pakker med barberhøvler og barberblad. I tillegg ble det beslaglagt to digitale kameraer og to bilstereoanlegg.

— Vi vet ikke helt sikkert hvor høvlene og barberbladene kommer fra. Men beslaget stemmer rimelig godt overens med hva som har forsvunnet av høvler og barberblader ved butikker i Bykle og Valle, opplyser Homme.

Les også: Store mengder barberblader er stjålet fra butikk i Setesdal.

Populært å stjele barberhøvler

Litauerne innrømmer ingen skyld i saken.

— De skylder på at de har handlet til andre personer, ifølge dommen, sier Homme.

Ifølge Geir Hansen ved Agder politidistrikt er barberblader populære varer å stjele.

— Slike varer har blitt stjålet over flere år. Det er ettertraktede og dyre varer i øst-europeiske land slik vi har oppfattet det, sier Hansen.