LILLESAND: — Selv om vi har vært nøye og ikke sluppet gjennom en eneste bil som ikke har utstyret i orden, er det åpenbart flere som har sneket seg inn på E 18 uten kjettinger via sideveier. Verst er det med de som tar av kjettingene rundt første sving etter kontrollene. Og så har vi de som ikke mestrer kjøretøyet selv med kjettinger, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Flere bilister forteller om utenlandske trailersjåfører som tar sjansen på å dra kjettingene av igjen etter å ha fått tommelen opp av politiet.

- Ingen bør føle seg for trygge, sier kollega Toralf Jørgensen til fvn.no. Politiet har flere sjekkpunkter langs E 18 for å ta synderne.

Ved Vallesverd, på vei mot Lillesand fra Kristiansand, sperrer nå et vogntog deler av europaveien. Bergingsbil var ved 16-tiden på vei til stedet.

Tidligere i dag fortalte politimester i Agder, Bjørn Hareide, at politiet vil bøtelegge sjåfører hardt dersom de trosser pålegget om gode dekk. Flere trailersjåfører er ilagt 20.000 kroner i bot, og enkelte er fratatt førerkort i flere måneder.

— Trailere sto fast langs E 39 ved Vatnebakken og Steinslandsbakken mellom Mandal og Kristiansand og skapte store forsinkelser i begge kjøreretninger ettermiddag, men både E 39 og E 18 er åpen for ferdsel, sier

Fvn.no kommer tilbake med mer