TVEDESTRAND: En tysk statsborger er brakt til Sørlandet sykehus i Arendal med ambulanse etter at han på uvanlig vis havnet i sjøen ved Hantosundet mellom Kilsund og Tvedestrand lørdag kveld.

— Han satt i bilen og spilte høy musikk da bilen begynte å trille. Motoren var ikke i gang, etter det vi har fått informasjon om, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Fløt avgårde

Bilen, en Volkswagen Tiguan, trillet ifølge politiet ned en jordskrent, over en kant, og ut i sjøen. Der fløt den et stykke utover i sundet, før den begynte å ta inn vann.

Personer i en seilbåt, som nøt pinseaften med grilling, ble redningen.

— Dette var erfarne sjøfolk. De prøvde først å kaste ut et tau for å holde bilen flytende. Da det ikke lyktes, klarte mannen i bilen å klatre ut av et sidevindu. Han ble berget om bord i seilbåten, sier Austad.

Dykkere undersøkte

Bilen havnet på flere meters dyp i Hantosundet. Det var lenge uklart for politiet om det var flere personer i bilen, og dykkere ble tilkalt både fra Kristiansand og fra redningsskøyta «Sundt Flyer». Også flere ambulanser rykket til stedet.

— Vi hadde ikke informasjon som tilsa at det var flere personer i bilen. Men dykkere gikk i vannet for å være på den sikre siden. Det ble bekreftet at bilen var tom, opplyser operasjonslederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DRATT OPP: Sent lørdag kveld ble bilen dratt opp på land. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva

Det var en dykker fra redningsskøyta som kom til stedet først. Vedkommende undersøkte bilen like over klokken 21.30, om lag en time etter politiet fikk meldingen om at bilen hadde havnet i sjøen.

Mannen, en 34-åring, skal ikke ha hatt synlige skader.

— Han ble kjørt til sykehus for sjekk. Trolig blir han der til observasjon over natten. Han hadde svelget en del vann, sier Austad.

Glad han overlevde

Tyskeren hadde akkurat ankommet Hantosundet sammen med sin norske kone og svigermor da uhellet skjedde. De kom kjørende fra Tyskland i dag. 34-åringen hadde ikke en gang fått kommet seg inn på hytta før han havnet i sjøen.

— Han ville sitte igjen i bilen og spille musikk, mens jeg og min datter gikk over til hytta. Antageligvis har han kommet borti knappen til parkeringsbremsen, sier mannens svigermor til fvn.no.

Bilen ble liggende om lag 50 meter fra stedet der den havnet i vannet. Sent lørdag kveld ble bilen dratt opp på land.

— Bilen er helt ødelagt. Men vi må være glade for at han overlevde. Vi får være takknemlige for det, sier svigermoren.

(Foto: Kartagena) Foto: Kartagena