KRISTIANSAND: Horve ringer avisen for å si sin mening, akkurat mens toppolitikerne i kommunalutvalget sitter i lukket møte for å diskutere hva de skal gjøre .

— Skepsisen er visst stor, men hva er alternativet? At Start går konk, at landsdelen går inn i nye dystre fotballtider? Dette er et godt kjøp, og et viktig kjøp. Kommunen må overta Sør Arena så fort som mulig, sier Horve, som ikke legger skjul på at han er ihuga Start-patriot med fast plass på alle hjemmekamper.

- Det er ikke ofte folk på venstresiden mener det offentlige har ansvar for å hjelpe et helkommersielt selskap?

— Nei, det kan du si. Men Sparebanken Sør strekker seg veldig langt – og tar store tap. Da handler det om det offentliges ansvar for å legge til rette. Sør Arena er dessuten et godt kjøp. Vi får nye muligheter for breddeidretten og det finnes ledige næringslokaler som ennå ikke er utnyttet. Men det viktige er det kulturelle. Vi bygger Kilden til en milliard, da må vi ha råd til å satse på en arena som trekker det mangedobbelte av sørlendinger. Dette handler om å støtte folkelig kultur, sier Horve.

Og han mener det handler om omdømme og kulturbygging i landsdelen.

— Kommunen har ikke råd til å sitte med svarteper i denne saken. Vi kan ikke bli kommunen som sørget for ny krise i Start. Så løp og kjøp, sier han.