KRISTIANSAND: Uhellet skjedde da den nå 32 år gamle kvinnen skulle kjøre fra Tønsberg til Kristiansand i august i fjor. I en slak høyresving på E 18 like ved Lona listehøvleri på Longum, skar kvinnens bil ut av veien, kolliderte med et skilt og stoppet i autovernet.

I AUTOVERNET: Fyllekjøringen endte i autovernet i Arendal i august i fjor. Nå er den 32 år gamle kvinnen dømt. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva

Føreren, som var alene i bilen, ble pågrepet av politiet på stedet. Hun hadde ikke gyldig førerkort, etter som hun hadde fått dette inndratt i forbindelse med metadonbehandling.

Drakk på bensinstasjon

Politiet opplyste til fvn.no samme dag at kvinnen ble målt til en promille på 2,36. Hun ble fremstilt for en utvidet blodprøve.

Mandag var saken oppe i Kristiansand tingrett. Da var promillen nedjustert til 2,15, noe 32-åringen godtok. Hun forklarte i retten at hun dagen før kjøreturen hadde inntatt vival og andre legemidler.

Samme dag som hun kjørte fra Tønsberg, drakk hun sprit. Underveis på turen til Kristiansand stoppet hun på en bensinstasjon, hvor hun drakk mer av spriten hun hadde med seg.

Kvinnen kjørte deretter videre, og husker at hun skulle slippe forbi en bil da hun kom til Lona i Arendal. Da hun skulle kjøre av E 18, bremset hun så sent på grunn av nedsatt reaksjonsevne etter alkoholinntaket, at hun kjørte inn i autovernet.

Er under behandling

Både den høye promillen og den lange strekningen kvinnen fyllekjørte, fant tingretten straffeskjerpende.

«Ved straffutmålingen er det i skjerpende retning lagt vekt på siktedes høye promille og at kjøringen fant sted på E 18 som til tider er sterkt beferdet, og over en betydelig strekning, fra Tønsberg til Arendal. Kjøringen endte videre i trafikkuhell. Etter rettens oppfatning må det sies å bero på tilfeldigheter at ingen andre trafikanter ble utsatt for fare eller påført skade», heter det i dommen.

32-åringen, som er bosatt i Kristiansand, forklarte i retten at hun har et stort rusproblem. Hun er for tiden under behandling ved Sørlandet sykehus for sitt rusmisbruk.

Mister lappen

Tingretten dømte henne til fengsel i 28 dager, som gjøres betinget ved at kvinnen gjennomfører et promilleprogram utarbeidet av Kriminalomsorgen i frihet i Agder.

I retten samtykket 32-åringen i å gjennomføre promilleprogram. Hun opplyste også at hun var motivert for dette.

Kvinnen er også idømt en bot på 10.000 kroner, samt mister førerkortet i to og et halvt år. Hun avga en uforbeholden tilståelse og samtykket i tilståelsesdom, noe retten fant formildende.