KRISTIANSAND: En førerløs bil rev med seg en kvinnelig fotgjenger da den trillet fra bensinpumpene ved Esso-stasjonen i Hannevika i Kristiansand mandag ettermiddag. Bilens ville ferd endte i en betongfender, mens kvinnen ble kastet videre ned en skråning.

— Alt gikk veldig fort. Det første jeg la merke til var at ingen personer var i bilen, forteller et vitne til fvn.no.

Rakk ikke å reagere

Den 51 år gamle kvinnen kom gående i bakken nedenfor bensinstasjonen, ved avkjøringen til Hennig-Olsen Is. Hun rakk ikke å reagere før hun ble kastet opp på panseret på bilen.

— Bilen tok henne med seg. Kvinnen smalt hodet i bilen slik at frontruten knuste. Da bilen traff fenderen, ble kvinnen kastet ned skråningen. Det var bare flaks at bilen ble hengende igjen på fenderen. Det var helt utrolig at det gikk så godt som det gjorde, sier vitnet.

Kvinnen ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse. Det er foreløpig uklart hvor alvorlige skader hun pådro seg. Ifølge akuttmottaket ved sykehuset var tilstanden til kvinnen mandag kveld stabil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STOPPET I FENDEREn: Bilen ble hengende på fenderen etter den ville ferden fra Esso-stasjonen. (Foto: Lars Hoen)

— Det skal være snakk om benbrudd, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Var i butikken

Føreren var, etter det fvn.no får opplyst, inne i butikken ved Esso-stasjonen da bilen begynte å trille. Det er uklart om vedkommende blir anmeldt.

— Det ble materielle skader, men oppdraget ble avbrutt på grunn av et annet oppdrag. Derfor kjenner vi ikke detaljene i saken, sier Steinsland.

Ulykken skjedde like over klokken 15. Flere ble vitner til hendelsen, etter som mange på dette tidspunktet var på vei hjem fra jobb i Hannevika.

- Skulle ha kjørt inn i bilen

Vitnet fvn.no har snakket med jobber ved Herman Hansen Mek. Verksted, som ligger like nedenfor ulykkesstedet. Han var på vei opp bakken da han så den førerløse bilen.

— Bilen kom rett mot meg. I ettertid tenker jeg jo at jeg skulle ha kjørt inn i bilen for å stoppe den. Men det gikk så fort, og det er heller ikke sikkert at jeg hadde nådd fram, sier han.

TRILLET NED BAKKEN: Bilen trillet drøye hundre meter. - Alt gikk veldig fort, forteller et vitne. (Foto: Sesam.no) Foto: Sesam.no