KRISTIANSAND: — Jeg ville verken spist fisken eller badet i det vannet, sier kommuneoverlege i Kristiansand, Vegard Vige, til Sørnett.

Vannprøver, som miljøretta helsevern i Kristiansand kommune har tatt, viser nemlig at det finnes 20 ulike bakterier i det populære badevannet. Ingen av bakteriene som ble funnet skal være farlige for mennesker, men kommunelegen medgir at det likevel ikke er helt trygt.

— En vannprøve er mer som et øyeblikksbilde i likhet med temperaturmålinger, vannkvaliteten endrer seg fortløpende, sier Vige.

Beboere i området har i lang tid observert et slags grønt slim som ligger som ei hinne på vannet. Ifølge Sørnett så er det også observert avføring og toalettpapir som flyter rundt. På bunnen av Tretjønn går det kloakkledninger og det er ifølge kommunelegen fare for lekkasjer.

— Tretjønn er ikke særlig egnet for bading ettersom risikoen for forurensing fra plangjødsling er stor og vannsirkulasjonen er dårlig. I tillegg er vannet svært grunt. Dette gjør Tretjønn dårlig egnet både for bading og fiske. I tillegg er det en tilstedeværende mulighet for at vannet blir utsatt for kloakklekkasjer siden ledningene går langs bunnen i vannet, sier Vige.

Formann i Gimlekollen og Fagerholt Vel, Alf Helgeland, har selv oppdaget en kloakklekkasje i vannet.

— Jeg så det boblet dopapir fra en av kummene ved vannet og ringte straks oppsynsmannen. De kom og fikset lekkasjen med en gang, men jeg er sjokkert over at de ikke sjekket vannkvaliteten i etterkant, forteller velformannen til Sørnett.