KRISTIANSAND: — Hun har gjort en fæl forbrytelse og har påført familien vår mye smerte. Straffen er for mild, sier Ali, og får støtte av kona Halaleh Salijm Karim.

LES OGSÅ:

Beskyldt for voldtekt

Kvinne dømt for falsk voldtektsanklage

Ekteparet er svært glade over at Kristiansand tingrett enstemmig dømte den 41 år gamle kvinnen til seks måneders fengsel. Likevel skulle de begge ønske at kvinnen hadde blitt dømt strengere.

Karim og ektemannen påpeker at straffen for en voldtektsforbrytelse kan være opptil flere år, og mener kvinnen som oppga falsk forklaring burde blitt straffet på samme måte.

Fæl forbrytelse

Ali Alimohammadi sier til Fædrelandsvennen at det nesten ikke har gått opp for ham at kvinnen nå er dømt.

  • Jeg er veldig glad, og det har vært en fin dag for oss i dag, sier han.

I går kveld skulle han ta med familien ut for å feire.

Helt siden fredag da Ali avla sin siste vitneforklaring, har ekteparet vært spent på dommen. Tanker har svirret rundt i hodet, og søvn har det vært så som så med.

  • Jeg har ikke våget å si så mye til Ali, men jeg har hattsommerfugler i magen helt siden fredag, sier kona Karim.

Vonde anklager

Det siste halvannet året har familien hatt det tøft. Det har vært vondt å leve med voldtektsanklage, og spesielt eldstesønnen Ashkan AliMohammadi (12) har slitt. De første dagene etter anklagene kom, ville han ikke gå på skolen. Til det var opplevelsen med politiet på døra og oppslag i avisen for tøft.

  • Skolekameratene mine sa masse stygge ting til meg i begynnelsen, og det var ikke noe hyggelig å gå på skolen, forteller Ashkan.

Nå gleder han seg i likhet med resten av familien til å bli ferdig med hele saken.

Ali Alimohammadi kommer til å fortsette som taxisjåfør for Taxi sør, men sier at voldtektsanklagene har gjort ham skeptisk til kvinnelige passasjerer på kveldstid.

  • Jeg har stor respekt for alle kvinner, men jeg må innrømme at episoden har skremt meg, avslutter han.

LES OGSÅ:

Beskyldt for voldtekt

Kvinne dømt for falsk voldtektsanklage