MANDAL: Med på voldutøvelsen mener aktor at også sønnen på 20 år var med på. Han vil at sønnen skal sone sju måneders fengsel.

Denne uka har saken blitt rullet opp i Kristiansand tingrett i Mandal. Far og sønn er tiltalt for å ha skambanket det som den gang var samboeren til faren. Det skjedde i kvinnens hjem i Mandal i juni i fjor. Bakgrunnen for angrepet skal, i følge kvinnen, være at de ville forhindre henne i å vitne i en rettssak mot 46-åringen noen dager etter, der han også var tiltalt for grov vold mot henne.

I følge kvinnen angrep de henne i boligen, kastet henne i en sofa og satt spissen av et skrujern hardt mot pannen hennes. I mens skal de ha slått og sparket henne så kraftig at to av ribbeina hennes brakk. – Det varte i en evighet, sa kvinnen i retten onsdag.

Hald mente i sin prosedyre torsdag at hennes forklaring er svært troverdig, og støttet seg til legejournaler, politilogger og vitner som støtter opp om det hun fortalte.

46-åringen har også utøvd grov vold mot henne før, noe han for tiden soner en dom på ni måneder for.

Bistandsadvokat Per Sneve krevde på vegne av kvinnen en erstatning på 84.000 kroner for tap av en bil som 46-åringen var skyld i, at det ble ødelagt klær under voldsepisoden samt noen smykker som ble ødelagt.

Han vil også at klienten skal ha en oppreisning fra de to tiltalte, uten at han kom med noen konkret sum.

Forsvarerne av de tiltalte mente de skal frikjennes, noe som har sin bakgrunn i at begge tiltalte nekter for å ha gjort henne noe.

Dom faller siden.