VENNESLA: Flere tyverier er meldt til politiet i løpet av døgnet. I en anleggsbrakke like ved Iveland skole ble en del verktøy stjålet.

Da politiet fra Vennesla var på vei til innbruddsåstedet oppdaget patruljen en kjenning i nærheten av Grovane. Patruljen bestemte seg for å kontrollere den aktuelle varebilen, men bilen med en dame og en mann stakk fra politiet.

Jaktet i skogen

— Det ble litt leting og etter hvert viste det seg at bilen hadde svingt opp i skogen og kjørt seg fast i en jernbaneundergang som er beregnet for mindre kjøretøyer. Personene i bilen kom seg ut og stakk til skogs, sier etterforskningsleder Jon Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Vennesla-patruljen fikk bistand fra UP og en annen patrulje. Det ble deretter satt i gang søk klokka 09.16. — De ble tatt i skogområdet og er nå pågrepet. Begge er under etterforskning og er siktet for tyveri, sier Homme, og viser til at en del gods som skal være stjålet fra Iveland ble funnet i bilen til de pågrepne. Det ble funnet en del ting i bilen som ikke stammer fra Iveland, men politiet vet foreløpig ikke hvorvidt dette et tjuvegods.

Politiet vil etterforske saken onsdag og torsdag før det vil bli tatt ut beslutning om varetektsfengsling.

Knuste veggen

I dag tidlig ble det meldt om innbrudd ved Universitetet i Agder. Tjuvegods var blitt klargjort, men gjerningsmannen hadde ikke fått med seg noe.

— Han kan ha blitt overrasket. Personen skal ha tatt seg inn gjennom et åpent vindu og knust seg gjennom veggen til to kontorer, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder-politiet. Ingen var ved 11-tiden pågrepet for forholdet, men politiet har observasjon av en person som gikk med spade i nærheten av universitetet ved 7-tiden.

Overrasket av tjuv

I natt var det innbrudd i fire eller fem feriehytter på Skottevik camping.

— En gjest våknet og så da to personer som stakk av. En rute var blitt knust og det er usikkert om noe ble stjålet. I forbindelse med saken på Skottevik ble en bil meldt stjålet, og den ble i morges funnet hensatt i Høvåg. En person ble pågrepet, og personen kan være aktuell i forbindelse med et innbrudd ved Randesund vannmassasje. Personen kan også være aktuelle i forbindelse med andre ting, sier Lauvnes.

To projektorer er dessuten blitt meldt stjålet fra Valand bedehus og verktøy er blitt stjålet fra et kommunalt lager på Konsmo i Audnedal.