KRISTIANSAND: Kristiansand er byen politiet fokuserer på når sexkundene skal tas. Fra nyttår ble det innført et forbud mot sexkjøp i Norge, men ingen er tatt for brudd på forbudet i Agder.

– Vi ønsker ikke å si noe konkret om planen, men vi har fått midler og vil bruke de effektivt mot miljøene mot prostitusjon og menneskehandel, sier Leif Vagle ved felles krimenhet i Agder politidistrikt, til fvn.no.

De 150.000 kronene for å ta sexkundene, fikk Agder politidistrikt fra Politidirektoratet (POD), som har øremerket midlene til formålet.

Har ikke gitt utslag

Arbeidet med å ta sexkundene er allerede i gang, men har ikke gitt utslag på Sørlandet. Flere avdelinger innenfor politiet deltar i arbeidet.

– Vi vil benytte flere avdelinger, hovedsaklig fra felles krimenhet og Kristiansand politistasjon. De vil inngå som en ressurs i planene, sier Vagle.

Vil ikke bekrefte metoder

Vagle vil ikke bekrefte eller avkrefte hvorvidt Agder-politiet vil benytte seg av samme metoder som politiet i Oslo-politiet. Der har politiet stilt seg opp ved leiligheter som prostituerte benytter, og delt ut bøter mens kundene forlot leiligheten.

Kriminalsjef Arne Pedersen utelukket tidligere i år ikke at Agder-politiet ville velge en lignende modell.

– Slike ting ser vi på når vi skal lage plan for arbeidet. Denne type innsats kan også være aktuell, mente Pedersen i mai.

Stort sexmarked

Fvn.no har siden i fjor høst kartlagt prostitusjonsmarkedet på Sørlandet. Enkelte dager i fjor høst var det i overkant av 25 prostituerte som hadde annonsert sine tjenester til salgs, mens det i dag er sju.

Den neste uka har i underkant av 20 jenter annonsert sine tjenester på forskjellige nettsteder.