LYNGDAL: — Heldigvis gikk raset før arbeiderne kom fram til det aktuelle stedet, sier rådmann i Lyngdal, Evy-Anni Evensen, til fvn.no.

Rådmannen forteller at det hadde vært arbeidere i området tidligere på dagen. Disse hadde imidlertid vært ute av området en periode, og var på vei tilbake da raset skjedde.

Rasårsaken uavklart Politiet fikk melding om raset like før klokken 21 tirsdag kveld. Selve rasstedet ligger like innenfor bommen på vei inn til Hausvik industriområde. Industriområdet er eid av Lyngdal kommune, og ligger ut mot Rosfjorden ytterst i Lyngdal-skjærgården.

Årsaken til raset er foreløpig uavklart. Ifølge rådmannen har det ikke vært anleggsvirksomhet på rasstedet.

— Kommunen jobber med å utvide industriområdet og benytter i den forbindelse et innleid firma til å skipe ut steinmassen, sier Evensen.

30 meter bredt Ifølge rådmannen strekker raset seg ut over et område på omkring 30 meter. Tirsdag kveld klarte arbeiderne å ta seg inn til industriområdet ved å benytte en hjullaster, men rådmannen har nå bedt om at området sperres av.

— Folk som har sett på det sier at rasstedet virker utrygt. Vi ønsker derfor ikke at noen forsøker å rydde opp, og har stanset all drift inntil videre. Det er også bestilt en geolog for å undersøke raset, sier Evensen.

Området er tirsdag kveld sperret av med bånd.

— Vi er kjent med at ungdom har en tendens til å ferdes i området. Derfor er det satt opp tydelige sperrebånd, sier hun.

Når Hausvik industriområde er utvidet, er målet å leie ut stedet til næringsvirksomhet.