Kristiansand: Politiet fikk melding tirsdag klokka 11.10 om at 42-åringen hadde tatt seg inn i en leilighet i den sentrale del av Vågsbygd og truet sin bror og en ekskjæreste med våpen. – Ifølge de to, som ble utsatt for det vi oppfatter som alvorlige trusler, var haglgeværet ladd, sier overbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Den siktede 42-åringen stakk fra stedet etter kort tid, og ble en halvtime senere pågrepet av politiet på Setesdalsveien.

Mannen er tidligere straffedømt syv ganger i perioden fra 1983 til 2008. Han ble sist dømt i oktober i fjor til 75 dagers betinget fengsel. De forholdene han nå siktes for er begått i prøvetiden. Politiet har gjort forsøk på å pådømme andre straffbare forhold 42-åringen har begått gjennom en tilståelsesdom, men den siktede møtte ikke frem da saken skulle pådømmes.

Kristiansand tingrett skriver i forbindelse med varetektsfengslingen av 42-åringen at det er fare for gjentakelse av straffbare handlinger. – Det at siktede flere ganger er domfelt for vold og trusler sammenholdt med at de alvorlige volds— og trusselforholdene han nå siktes for – særlig knyttet til en pågående konflikt mellom siktede og hans bror – underbygger gjentakelsesfaren, skriver tingretten i sin kjennelse.