– Kommer det et badeland her, vil det være det verste som har skjedd siden bybrannen i 1892. Jeg tror ikke vi har fantasi til å se hvor galt det blir, sier Rolf Wilhelmsen, medlem av Syd-Kvadraturen Vel.

Det er vedtatt at Tangen bygges ut med 800 boliger og videregående skole, noe som alene er antatt å medføre en trafikkøkning på 50 prosent i dette hjørnet av Kvadraturen.

Nå er også aktivitetssenter og badeland på trappene, med anslagsvis 300.000 gjester i året. Og de kommer neppe til fots eller med sykkel alle sammen.

– Vi er glade for underholdning, kultur og badeliv, men veinettet tåler ikke dette, mener leder Elisabet Stray i velforeningen.

— Gigantomani

På årsmøtet nylig vedtok en tallrik forsamling å oversende en resolusjon til byens politikere. De krever at badelandet blir plassert på et mer egnet sted, i det minste at det foretas en konsekvensanalyse av situasjonen.

Hvis ikke vil beboerne vurdere «trafikkmessige aksjoner» i området, og det er ingen tom trussel, ifølge velforeningen.

– Politikerne ønsker monumentale bygg, uten å se følgene for dem som bor i byen. Dette er gigantomani, tordner Rolf Wilhelmsen.

– Det er kommersielle krefter som råder. Kristiansand drives som en bedrift nå, ingen bryr seg om oss beboere lenger, fortsetter han.

Wilhelmsen viser til danskene, som plasserer badeland langt utenfor bysentrum, og peker på Sørlandsparken som et mer egnet sted.

– Åpenbar konflikt

– Det er helt åpenbart at vi får en trafikkøkning som kommer i konflikt med boligene mellom Marinetomta og Festningsgata, erkjenner plan- og bygningssjef Gunnar Stavrum.!

Han sier at veinettet likevel ikke vil bryte sammen, så sant ikke aktivitetssenteret blir for stort. Og man kan forsøke å bremse veksten ved å sette tak på antall parkeringsplasser, for eksempel.