I Vest-Agder er to av tre menn positive til fylkessammenslåing. Blant kvinnene støtter bare 45 prosent ett Agder.

Færrest tilhengere for sammenslåing i Vest-Agder finnes i aldersgruppen 18-24 år med 31 prosent. Flest er det i gruppen 40-59 år (63 prosent).

Når det gjelder politisk tilhørighet er det flest tilhengere i Høyre, Venstre og Sosialistisk Venstreparti – og færrest i Senterpartiet og Fremskrittspartiet.

Over halvparten av de spurte i Vest-Agder tror ny E 18 mellom Kristiansand og Grimstad vil virke positivt på holdningene til ett Agder.

I Aust-Agder er det også færrest tilhengere av ett Agder i den yngste aldersgruppen. Blant 18-24 åringene er bare én av fire for sammenslåing. Flest tilhengere finne i gruppen over 60 år (42 prosent). I Aust-Agder er menn også mer positive til sammenslåing enn kvinnene.

I grensekommunene til Vest-Agder er holdningene til ett Agder mye mer positive enn i resten av Aust-Agder. 70 prosent i grensekommunene vil ha fylkessammenslåing. For resten av Aust-Agder er prosentandelen 28. Når det gjelder politisk tilhørighet er det i Aust-Agder som i Vest-Agder flest tilhengere i Høyre, Venstre og SV. Færrest er det i Sp og Kristelig Folkeparti.

I Aust-Agder tror bare én av tre at ny E 18 Kristiansand-Grimstad vil påvirke samlingstanken positivt.