KRISTIANSAND: — Politimannen visste hva han gjorde, og kjørte slik han er opplært til, sier advokat Jens-Ove Hagen. Han er forsvarer for den 38 år gamle politimannen fra Kristiansand som ble tiltalt for uaktsom kjøring på E-18 etter et narkospaningsoppdrag i mai for to år siden.

Politimannen ble i Larvik tingrett dømt til å betale 3.000 kroner i bot. Han har nektet å vedta dommen, og i høst skal lagmannsretten behandle saken. – Vi kommer i lagmannsretten til å bestride at politimannen opptrådte uaktsomt, sier Hagen. Flere bevæpnede politifolk fra Kristiansand var involvert i det samme spaningsoppdraget.

I jakten på mulige mottakere av et parti på 18 kilo amfetamin kjørte politimannen forbi flere andre kjøretøyer på steder hvor det ikke er tillatt å kjøre forbi. Operasjonssentralen til politiet i Vestfold fikk melding om en bil som ifølge dommen ”kjørte gris sørover”. En patrulje skulle sjekke saken, og ved Larvik ble politimannen fra Kristiansand stoppet i den sivile politibilen som var uten sirener og blålys ved Larvik. Det hadde ikke politidistriktet råd til å montere.

Retten mener at politimannen kjørte uaktsomt. Den domfelte 39-åringen sier han kjørte lovlig utryking og var tilstrekkelig aktsom.