TVEDESTRAND: — Det er snakk om et hus som ligger ved siden av Restaurant MamaMia. Det bor tre personer i huset. Alle er trygt ute, opplyser operasjonsleder ved operasjonssentralen i Agder politidistrikt, Bård Austad til fvn.no.

Han forteller at det tok skikkelig fyr i taket, men at brannvesenet etter hvert fikk på plass kraftigere utstyr. Rundt klokken 22.30 meldes det om at brannen trolig er under kontroll.

— Det synes som den er kontrollert. Faren for spredning er minimal. Ingen er kommet til skade, og såvidt jeg vet slapp vi å evakuere nabobygg, sier Austad.

Satt inn store ressurser

Da meldingen om brannen kom til politiet og brannvesenet i 21-tiden, var det en stund vanskelig å si noe om omfanget av brannen. Det røk kraftig fra både gavl og vinduer.

— Dette er jo en kjent situasjon. I slike tilfeller dør brannen ut - eller det sier "boff" og det flammer kraftig opp. Vi får avvente situasjonen, fortalte Austad, som sendtr to politipatruljer til stedet. I tillegg ble det også sendt en ambulanse til stedet.

Store ressurser har blitt satt inn i slukkingsarbeidet. Brannvakta hadde en periode ikke total oversikt, men sendte mannskaper fra en rekke kommuner til Tvedestrand.

Brannen er i bygget hvor Restaurant Mama Mia ligger. Brannen startet i andre eller tredje etasje.

Bygningen ligger få meter fra ett av Tvedestrands mest kjente hus - Strygejernet. Brannen foregår altså midt i trehusbebyggelsen i Tvedestrand. Det skal være cirka 10 meter til nærmeste hus.

Flere brannmenn spruter for øyeblikket vann inn i taket. Det stakk flammer opp fra taket en liten stund, men de er nå borte. Til gjengjeld velter røyken opp.

Blir ingen storbrann

Per Charles Andersen er enhetsleder for teknisk drift i Tvedestrand kommune. Han sier at det ikke er fare for storbrann.

— Brannvesenet i Arendal er jo ansvarlig for alt brannmessig i Tvedestrand, men jeg følger med på brannen, og kan konstatere at det ikke utvikler seg til storbrann. Jeg tror på ingen måte det er fare for spredning.

Store deler av trehusbebyggelsen i Tvedestrand er sikret med utvendig sprinkleranlegg.

— Om huset som nå brenner har slikt anlegg, kan jeg ikke si. Men vår by er i hvert fall bedre sikret enn de alle fleste andre trehusbyer, sier Andersen.

Saken oppdateres

Foto: Morten Boswarva