LILLESAND: Torsdag 21. oktober åpner Janne Ikea i Sørlandsparken – valgt av folket gjennom avstemning på Facebook og Ikeas internettsider.

Gleder seg vilt

— Kjempegøy. Hun lanserte seg selv, og fikk mobilisert venner. En ekte Ikea-fan. Det kan jo de andre også være, men vi er til for folk flest. Derfor var det kjempegøy at Janne vant. Hun vant på målstreken foran Dag Otto, sier varehussjef Solrun Hitland.

Janne er alenemor, bor på Bråvann Terasse og gleder seg vilt til å åpne Ikea.

— Jeg meldte meg på fordi jeg hadde lyst. Jeg har ventet på Ikea i Kristiansand i mange år. Så dette er bare moro, sier kvinnen som jobber som sekretær på en skole og ikke har for vane å stikke seg så veldig mye fram.

Mobiliserte

— Det gikk sport i det. Jeg hørte at Dag Otto ledet av og til på avstemningen. Men jeg fikk mobilisert, og jeg tror aldri jeg ledet med mer enn 200 stemmer. Men jeg vant, ler Janne Quidding.

Hun elsker Ikea, og hun gleder seg til å sage tømmerstokk sammen med varehussjef Hitland. Slik saging er nemlig tradisjon når Ikea åpner nytt senter.

— Jeg har bodd i Oslo. Da var jeg på Ikea ofte. Etter at jeg flyttet hjem, har jeg reist både til Oslo og Sandnes. Det er så bra at vi endelig får Ikea i Kristiansand, sier Janne, som snart skal ha ny leilighet. Den tenker hun å innrede med mye fra Ikea.

Ikea kommer i Sørlandsparken 21. oktober Foto: Torstein Øen

Krisesenteret

Ikea har sagt at den som åpner senteret i Sørlandsparken skal få lov å donere 50.000 kroner til et godt formål.

— Jeg har valgt krisesenteret. De gjør så mye viktig og godt i det stille, sier Janne Quidding.

Varehussjef Solrun Hitland hadde egentlig ikke tenkt å spandere så mye på den som åpner. Men siden det ble folkets Janne, sier hun at hun har en liten overraskelse på lur . . .