KVINESDAL: Kommunestyret har bestemt at ingen får lov til å røyke mer enn tre ganger per dag, inkludert eventuelle røykepauser i lunsjen.

I tillegg til dette ble det også bestemt at ikke alle kan røyke samtidig, minst halvparten må være igjen på avdelingen, heter det i vedtaket fra politikerne, melder NRK Sørlandet.

Den nye røykordningen vil gjelde ut hele neste år.

Det er arbeidsmiljøutvalget i kommunene som har kommet med forslaget om å begrense røykepausene. Ordfører Odd Omland mener vedtaket kommunen har gjort er i henhold til lovverket.

— Dette med røyking har hatt en god del fokus gjennom arbeidsmiljøutvalgets arbeid. Det er dette utvalget som har kommet opp med forslaget. Formålet er å begrense røykinga i arbeidstida og sørge for at folk er til stede på jobb mest mulig av tida, sier ordfører Odd Omland til NRK Sørlandet.

Han sier det nå blir opp til lederne å følge dette opp med sine ansatte, og at han regner med at de ansatte vil rette seg etter bestemmelsen.

Helse- og sosialdirektør i Kristiansand kommune, Lars Dahlen, sier at han ikke har hørt om noen lignende planer i Kristiansand.

— Dette har ikke vært noe tema for oss i det hele tatt, og jeg har ikke noe særlig formening om dette heller. Nå kan vi jo vente å se hvilke erfaringer Kvinesdal gjør seg med dette, sier Dahlen til fvn.no.