KRISTIANSAND: — Vi vokste opp ved siden av hverandre med Ishavskatedralen som nærmeste nabo. Noe av det første jeg husker med Steinar er at han var pertentlig og gikk med Andy Capp-caps, sier Jørn Hoel og ler godt av kompisen.

I dag er de to 51-åringene fortsatt like gode venner. For første gang på ti år er de ute på turné sammen. Turneen har de kalt ”et musikalsk gullbryllup”.

— Allerede da vi var små ble vi sett på som et gammelt ektepar. Vi hang alltid sammen, røper Jørn.

Et godt ekteskap

De to satt på skolen og gledet seg bare til å komme hjem og høre på plater med gamle helter som Simon & Garfunkel, Nash & Young og the Everly Brothers.

Flere av disse låtene skal karene spille i kveld. I tillegg fremfører de visesanger fra ungdomsårene, låter fra sine respektive karrierer og sanger fra det nye albumet som kommer ut i løpet av vinteren. I forkant av konsertene behøver de ikke å øve en gang, så samspilte er de. Jørn setter opp en settliste og så går de i gang.

— Det er litt sånn det skal være i et godt ekteskap. Vi er forventningsfulle til hverandre og lytter. Etter mange år sammen er vi veldig samkjørte.

60 konserter

Jørn og Steinar ble bestekompiser fordi de likte den samme musikken. I Tromsø ble de kalt Simon & Garfunkel. Dette fordi Jørn var høy og lys som Art Garfunkel og Steinar liten og mørk som Paul Simon. Høyden førte til at unge Albrigtsen ble tullet med i skolegården.

— De andre guttene tok Andy Capp-capsen hans og heiv den rundt. Da måtte jeg på banen for å forsvare han forklarer Jørn og legger lattermildt til:

— Men i motsetning til Paul Simon sluttet ikke Steinar og vokse. Heldigvis.

De to nordlendingene skal ha mer enn 60 konserter sammen før jul. Turnéstart var for en drøy uke siden, og responsen så langt har vært bra.

— Vi har gravd fram det ene ekstranummeret etter det andre. For et gammelt ektepar er det hyggelig at folk husker hvem vi er, avslutter Jørn Hoel.

14. november spiller duoen i Arendal kulturhus.