FARSUND: De to bilførerne skal ifølge politiet ha kjørt forbi bolighuset i Listerveien i tidsrommet da brannbombene ble kastet i 01.30-tiden natt til tirsdag.

— Vi er interessert i å komme i kontakt med bilførerne som passerte huset på det aktuelle tidspunktet. Vi har ikke mange vitner fra denne tiden av døgnet, sier lensmann i Farsund, Kåre Unhammer, til fvn.no.

Passerte boligen like før

Den ene av bilene var en blå personbil med en hvit skaptilhenger, ifølge Farsunds Avis . Bilen skal ha passert boligen like før brannbombene ble kastet. En mørk stasjonsvogn eller flerbruksbil av nyere modell skal ha kjørt forbi like før den blå bilen.

— Vi ønsker å komme i kontakt med personene i begge bilene, uansett om de vet noe om brannen eller ikke. Det er en stygg hendelse som vi tar svært alvorlig. Vi prioriterer oppklaring av denne svært høyt, sier politibetjent Bjørn Pedersen til Farsunds Avis.

Bolighuset ligger vegg i vegg med Farsund Bilverksted. Brannbombene traff veggen på murbygningen like ved et vindu. Ifølge politiet var det såkalte «molotov cocktails» som ble kastet. Til alt hell spredte ikke flammene seg.

Sendt til analyse

— Det var åpenbart brennbar væske som ble kastet. Vi har gjort undersøkelser på stedet, og sendt deler til analyse, sier lensmann Unhammer til fvn.no.

Ingen var hjemme i boligen da brannbombene ble kastet. Etter det fvn.no kjenner til, er det én person som står oppført med adresse på boligen. Det var en nabo som meldte fra om hendelsen.

Foreløpig vet politiet lite om hva motivet kan ha vært.

— Vi har noen tanker, men ikke annet enn spekulasjoner, sier lensmannen.