AGDER: Drømmen om å bli hedret som Norges flotteste jente har lenge vært et mål for enkelte, og fra Sørlandet er det mange som ønsker å gjøre drømmen til virkelighet.

– Aldri tidligere har vi hatt så mange påmeldte tidlig i påmeldingsprosessen. Vi er nå oppe på et antall påmeldte som tilsvarer det totale for bare 2-3 år siden, forteller missesjef Geir Hamnes, til fvn.no.

Viste høstmote

Våren 2007 kom Malin Nilsen til finalen i konkurransen. Etter seieren fikk hun modelltilbud for bladet MAG.

– Frøken Norge kan gi modeller en start. I fjor var jeg i bladet MAG og viste fram høstens mote. Da fylte jeg 8-9 sider med høstmote, sier hun stolt.

– Jeg tror jenter melder seg på fordi de vil bli modell. Det var i alle fall grunnen til at jeg meldte meg på, forteller Malin Nilsen fra Farsund. I 2007 kom hun til finalen i konkurransen, og ble da kåret til den mest fotogene jenta i konkurransen.

Nylig flyttet Farsundsjenta til Oslo, og skal fremover forsøke å sikre seg flere modelloppdrag.

Konkurransens ansikt

En annen tidligere Frøken Norge-deltaker, Katrine Sørland, vant konkurransen og sikret karriere som modell, TV-jobber og i jobb næringslivet. Hamnes er svært glad for suksessen Sørland.

– Hun har gitt konkurransen et ansikt. Hun fikk realisert mange av sine drømmer etter at hun vant tittelen. Hun beviste at man kan komme dit man hvil hvis man hevder seg, sier Hamnes, og trekker samtidig fram mandalsjenta Elisabeth Vatne som gikk til topps og fikk flere store modelloppdrag.

Det er fortsatt to måneder til fristen for å melde seg på går ut, og Hamnes tror at over hundre sørlandsjenter tar utfordringen og melder seg på den tradisjonsrike konkurransen før fristen går ut.

– Vi forventer at de 620 påmeldte blir til 2000 når fristen går ut. Det er sannsynlig at økningen vil skje proporsjonalt, og dermed kan det bli med over hundre deltakere fra Sørlandet, sier han.