KRISTIANSAND: — Vi vil at treet skal få stå. Men det var kanskje en litt barnslig måte å vise det på, he-he, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Altmann i Dale + Bang kommunikasjon til fvn.no.

Fvn.no omtalte den spesielle annonsen lørdag. Det var et par samfunnsengasjerte ansatte i kristiansandsfirmaet som kom på idéen om å sette inn den uvanlige rubrikkannonsen under "Stilling ledig". Det stiller hele firmaet seg fullt og holdent bak.

— Vi håper folk reagerer og våkner litt. For plutselig er treet borte. Tar de først ett tre, tar de alle. Og så er det bare betong igjen, sier Altmann.

Slik var teksten i annonsen:

"Livstruet blodbøk søker livvakt

Nå må noen snart stikke fingeren i jorda og vise litt respekt. På vegne av bekymret, aldrende klient i Børsparken, søkes livvakt mot mannen med ljåen. Tiltredes snarest.

Bill. mrk. motorsagmassakren"

— Flere reagerer på det noe drastiske språket i annonsen. Hva synes du?

— Jeg spør heller: Hva er drastisk? Å kappe ned treet eller å bruke det norske språket? Vi håper på utvikling uten å fjerne et 115 år gammelt tre, og vi mener det bør gå an, sier Altmann.

Men Dale + Bang stopper ikke med denne annonsen.

— Vi har planer om å stunte saken litt. Vi ønsker alle liknende aksjoner velkommen, sier Christian Altmann, som nevner at de har planer om både sms- og e-post-aksjon for å bevare treet.