KRISTIANSAND: De tre guttene på 17 og 19 år hadde hørt av andre at hvis de skrudde av bilskiltet foran og tok ned solskjermen, kunne de kjøre s å fort de ville forbi fotoboksene langs veiene uten å bli tatt

De hadde likevel ikke hørt om noen som hadde testet ut teorien, og bestemte ser derfor for å gjøre det. En dag i denne uka reiste derfor to av dem

til Horten for å hente den tredje kameraten.

Gjemte ansiktet Etter å ha passert to fotobokser på E 18 på vei tilbake til Sørlandet, skrudde de av skiltet foran og tok ned solskjermen på førersiden. På passasjersiden foran gjemte en av guttene ansiktet hver gang de passerte en boks samtidig som han filmet det hele med mobiltelefonen. Men eksperimentet gikk ikke helt som forventet for guttene.

— Ikke en eneste av de 15 fotoboksene vi passerte, blinket. Det til tross for at vi kjørte minst 40 km/ t for fort forbi boksene. Ved to tilfeller kjørte vi til og med i 130 km/t i 60-sonen. Hvis det hadde vært film i boksene, skulle derfor blitzen ha gått av ved flere tilfeller, sier de tre guttene til fvn.no.

— Vi gjorde egentlig dette forsøket for gøy. Vi gjorde det ikke for å skryte, men for å teste boksene. Vi ble derfor skuffet over at ingen av dem gikk av, sier en av guttene.

— Jeg ble faktisk forbannet over at disse boksene ikke fungerer. Vi betaler jo skatt for å drive dem, og det er jo helt utrolig at vi kan passere 15 stykker uten å bli tatt, sier en annen av dem.

12.000 i bot Guttene har en annen kamerat som ble tatt i en av de samme fotoboksene de passerte. Han kjørte mellom 105 – 110 km/t i 70-sonen for to uker siden, og var 2 km/t fra å miste lappen. Han fikk 12.000 kroner i bot. Da guttene passerte den samme boksen denne uken, gikk den ikke av.

— Anbefaler dere andre å gjøre det samme?

— Nei, det gjør vi ikke. Nå har vi prøvd det, og automatene funker jo ikke. Det er derfor ikke vits i å prøve, sier guttene.

De beskriver seg selv som rånere og eventyrlystne, men klager over at det er lite tilbud for ungdom i Kristiansand. I helgene pleier de derfor å kjøre minst 20 – 30 timer i bilen i stedet.

— Det er jo ikke noe å finne på i denne byen, klager de.