KRISTIANSAND: — Dette er ekstremt graverende. Bystyret skal få slik informasjon, ikke enkeltpartier i hemmelige møter. Nå er tydeligvis prestisjeprosjektet så presset at noen velger å holde ting unna offentligheten og de normale demokratiske organene - for å sikre støtte og fremdrift. Dette er ille, veldig ille, sier Demokratenes leder Vidar Kleppe.

OPPVASK.

Frps gruppeleder Stian Storbukås forlanger full oppvask og krever at alle i bystyret får lik informasjon om hva som foregår i styret til teater- og konserthuset og om økonomien i prosjektet.

— Jeg reagerer meget sterkt på at styrelederen i Kilden kun velger å snakke med fire partier som han vet støtter prosjektet. Her snakker vi om kamerater som ordner opp på kammerset - et stort demokratisk problem, sier Storbukås.

ubehagelig

. Det var mandag at gruppene til Høyre, KrF, SV og Ap satte seg sammen i bystyresalen for å få de siste informasjoner fra styrelede i Kilden IKS, banksjef Stein A. Hannevik. Partiene er alle for konserthuset og har flertall i bystyret.

Flere som deltok på møtet har sagt til Fædrelandsvennen at de følte det ubehagelig rent demokratisk å være til stede. Men de vil ikke stå fram av hensyn til sine gruppeledere.

AVVISER.

Dette avvises kategorisk både av Hannevik og av varaordfører Bjarne Ugland, som inntok en ledende rolle på møtet. De to har imidlertid helt ulike versjoner av bakgrunnen for møtet. Hannevik sier han stiller opp for alle partier og grupper som vil informeres - og at han ble invitert.

Ugland sier Hannevik ba om å komme - og at når en styreleder ber om å snakke med ett eller flere partier, kan ikke disse partiene bestemme at også flere skal inviteres.

— Det var for at Hannevik skulle slippe å holde samme foredrag fire ganger, at partiene som har gruppemøter på rådhuset rent praktisk fant ut vi kunne slå sammen til én orientering.

  • SV da, de har ikke møter på rådhuset?

— Nei, SV ytret sterkt ønske om å være med. Derfor kom de, sier Ugland. Verken Hannevik eller Ugland ser noe spesielt i saken, og de sier det heller ikke er noe å skjule. De mener det kun dreier seg om gi og motta informasjon.

Ordfører Jan Oddvar Skisland sier han ikke vil kommentere saken siden han ikke var til stede på møtet og ikke i detalj vet hva som har foregått.

Trenger 100 millioner.

Stein A. Hannevik avviser kontant behov for mer penger enn de 1,27 milliarder 2006-kroner som er bevilget, men usikkerheten i prosjektet er nå så stor at styrelederen i Kilden føler sterkt behov for å øke reservene. Det er snakk om en forskjell på cirka 100 millioner for å få prosjektet trygt og forutsigbart.

— Vi ønsker å skjerme det som blir viktig for fremtiden, altså salene for teater/opera, musikk og flerbrukssalen. Derfor må vi kutte andre steder - for å få nødvendige reserver, sier Hannevik, som ikke vil være mer presis. - Du vil selge parkeringsanlegget, sies det?

— Styret vurderer det. Det vil gi noen millioner i økt reserve.

Tekst: Odd I.R. Uleberg

odd.inge.uleberg@fvn.no - 38 11 36 48