KRISTIANSAND: De siste dager har sperringene og omdirigering av trafikken grunnet veiarbeidene ved Rona øst for Kristiansand skapt kaos og problemer. I morges satt enkelte bilister som var på vei østover i kø i mer enn en halv time.

— Vi har nå i formiddag hatt et møte for å se om det er noe vi kan gjøre for å unngå mer kø og kaos, sier distriktsveisjef i Vest-Agder Johan Mjaaland til fvn.no.

Etter at de to hovedfeltene på E18 ved Rona ble avstengt grunnet veiarbeider, ble all trafikk omdirigert via rundkjøringen i Rona-krysset. Vegvesenet mener de har skiltet godt nok, men at en del uoppmerksomme bilister må ta skylden for kaoset som har oppstått.

— Vi har skiltet mer enn bra nok, men en del sjåfører har nok ikke fulgt med på skiltingen og derfor har det oppstått potensielt livsfarlige situasjoner. Noen har kjørt mot kjøreretning i høy hastighet, sier Mjåland.

Torsdag 1. mars kjørte to biler av veien og kolliderte i omkjøringen. Politiet påla da entreprenøren bedre skilting. Dette varlikevel ikke nok til å løse problemene på stedet og derfor ble det avholdt krisemøte i dag. Etter møtet i formiddag var det befaring på stedet.

Mjaaland, som selv ikke deltok på befaringen, er ikke kjent med hvilke tiltak som ble besluttet iverksatt for å bedre på problemene, men sier det sannsynligvis blir enda bedre skilting på stedet.

— Det blir trolig en oppstramming av kjøremønsteret og om mulig enda bedre skilting, sier han.

Mjaaland oppfordrer likevel de som kan kjøre Sømsveien, istedenfor den kaosutsatte omkjøringen ved Rona, om å gjøre det.