— Jeg tror faktisk ikke jeg har opplevd dette før. Det er veldig mye vind og dårlig vær der nå, og veien vil ikke åpnes før været løyer igjen, sier trafikkoperatør Tove Wåsjø i Veitrafikksentralen.

— Vi forsøker å løse problemene, men det er foreløpig usikkert hvordan vi skal gå fram. Det er en mulighet for at vi kan klare å løse dette uten at veien må åpnes først, sa kommunikasjonssjef Christian Altmann i Agder Energi til Fædrelandsvennen tidligere i kveld.

De lyktes med reparasjonene, og strømmen er nå tilbake igjen på Hovden.

Kraftig vind

Fædrelandsvennens reporter Kjetil Nygaard er på Hovden, og melder om veldig kraftig vind og strømbrudd.

Slik så det ut på Hovden lørdag ettermiddag. Foto: Kjetil Nygaard

— Det blåser og snør. Det er nok over halvannen meter med snø nå, og det blåser noe helt vanvittig, sier han.Daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Pilegård, sier at det ikke er forsvarlig å bevege seg ute nå.

— Det nytter ikke å stritte imot når uværet ruller inn slik det gjør nå. På den positive siden får vi mye snø, som vi jobber for å ivareta, sier Pilegård.

Skal sjekke for skader

I morgen tidlig vil et eget team sjekke forholdene i trekket.

— 15 personer skal sjekke for eventuelle skader og feil på anlegget som en følge av stormen, og mye snø må også ryddes unna. I dag måtte vi stenge tre kvarter før ordinær stengetid, det var rett og slett ikke forsvarlig å holde åpent lengre på grunn av vinden. Nærmere 700 mennesker benyttet seg av trekket i dag, sier Pilegård.