— Jeg gikk med noen planer i hodet om hva som kunne gjøres, og hadde et møte med Setesdal regionråd for å fortelle om planene. Etter det ble det virkelig fart på sakene, sier Knut Bygland, som er styreleder i Bygland Utvikling As.

Det varSetesdølen som omtalte saken først. Shell-stasjonen på Bygland har vært i Byglandfamiliens eie siden 1928, og hans fars fetter har drevet den i 45 år.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Lokal støtte

— Regionrådet innvilget 300.000 kroner til å støtte prosjektet, og så snakket jeg med ordfører og økonomisjefen i kommunen, som likte planene. Jeg presenterte prosjektet for formannskapet, som vedtok å gå inn med like mye støtte som regionrådet. Det er flott å oppleve så god støtte, for det blir så vanskelig å gjennomføre planer hvis det blir mye negativitet, sier Bygland.

I første omgang skal han pusse opp stasjonen innvendig, og få åpnet stasjonen. En butikk skal også inn etter hvert i bygget, i tillegg til nye bygg etter hvert.— Jeg har og vært i møte med Shell, og vi velger å fortsette med dem som leverandører. Dette er et samlingssted i Bygland, og vi har planer om å få bygget to butikklokaler, som vi tenker kan huse en veikro og en butikk. Vi vil prøve å skape et sentrumsbygg, for bensinstasjonen er på mange måter fasaden til vår kommune. Det er viktig at folk får et bra førsteinntrykk, sier eiendomsutvikleren.

- Kan gi bygda et løft

Einar Bygland er glad for at bensinstasjonen nå blir pusset opp og utvidet.

— Stasjonen er et sosialt samlingspunkt i bygda, og jeg tror planene kan gi bygda et løft. Det blir spennende å følge utviklingen videre, for eiendommen har et stort potensial som jeg håper kan utnyttes fullt ut. Jeg har troen på at dette kan bli en suksess, det var i alle fall god butikk der i de 45 årene jeg var der, sier han.