KRISTIANSAND: – Nå etterforsker vi bredt og samler inn så mye informasjon som mulig, for å kunne igangsette søk, fortalte Harald Hollerud, seksjonsleder for etterforskning ved Kristiansand politistasjon, tirsdag ettermiddag.

Tirsdag opplyste Agder politidistrikt at Jan Høiaas er meldt savnet fra Grim i Kristiansand.

Familien hans kontaktet fredag politiet, for å meddele sin bekymring rundt Høiaas, som de ikke klarte å få kontakt med.

Lørdag ble 63-åringen formelt meldt savnet. Politiet gikk ut med en etterlysning av den savnede tirsdag ettermiddag.

Trenger et utgangspunkt

Politiet har fått inn en del tips i saken. Den savnede skal, ifølge tips fra publikum, ha blitt observert utenfor Meny på Grim fredag 18 februar rundt klokka 12. Det skal være den siste observasjonen av Høiaas.

Det opplyste Agder politidistrikt onsdag.

Politiet venter med å igangsette søk inntil de har fått nok tips til å kunne skaffe seg et utgangspunkt for hvor søket kan starte.

Onsdag jobbes det med teknisk etterforskning, som å undersøke video fra overvåkingskamera.

– Skal ha sovet i hule

Harald Hollerud, seksjonsleder for etterforskning ved Kristiansand politistasjon. Foto: Jacob J. Buchard

Ifølge politiet skal mannen ha fortalt familien at han hadde sovet i ei hule i Kjos i Vågsbygd natt til fredag. Fredag morgen fikk familien beskjed fra mannen om at han var ved et vann på Dalane. Høiaas skal ha fortalt at det var mulig å leie båter ved vannet.

Agder politidistrikt er interessert i å komme i kontakt med personer som kjenner til hula i Vågsbygd eller vannet på Dalane.

Ifølge Hollerud ser politiet på områdene rundt Fiskåvannet og Bukkesteinsvannet i Vågsbygdskauen og Rige og Slettheia i retning Brennåsen som områder som 63-åringen kan ha benyttet.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha informasjon om saken, understreker seksjonslederen.

Utseende

Høiaas er 185 centimeter høy og har slank kroppsbygging.

Ifølge politiet kan han ha på seg ei brun boblejakke med kamuflasjemønster, blå dongeribukse eller kamuflasjebukse, brune sko, sort lue med ledlys og en blå ryggsekk med fotballklubben Chelsea sin logo.

Publikum som har sett mannen i perioden fra torsdag 18. februar klokka 09.00 fram til nå kan ta kontakt med politiet på telefon 02800.