— Den totale håndteringen av forholdene rundt Flekkefjord sykehus gjør at jeg har mistet all tillit til sykehusledelsen og klinikksjef Geir Bøhler, sier Kroslid. Han er så oppbrakt over nyheten om at alle akutte bukoperasjoner fra fredag skal flyttes fra Flekkefjord til Kristiansand, at han ikke vil si det engang:

- Det egner seg ikke på trykk, sier Kroslid.

Brudd

Han mener fredagens vedtak er et brudd på Strategiplan 2015-17, som er vedtatt av styret ved Sørlandet sykehus. Han peker på at det er nedsatt en egen gruppe på 35 mennesker som fortsatt jobber med et forslag til hva Flekkefjord skal drive med i framtiden.

— Hva er hensikten med denne gruppa, når sykehusledelsen likevel bare gjør som den vil? spør Kroslid.

- Geir Bøhler opplyser at utløsende årsak var at nok en pasient har fått alvorlige komplikasjoner etter å ha blitt operert i Flekkefjord denne uka. Hva er din kommentar til det?

Kritikkverdig

— Det vet jeg ingenting om, og har ingen kompetanse til å vurdere. Men Bøhlers totale håndtering av Flekkefjord sykehus står ikke til troende, og det er kritikkverdig. Bøhler har som en klar målsetting å fjerne akuttkirurgien fra Flekkefjord, sier Kroslid.

- Tror du ikke det er sant at en pasient er skadet denne uka, og at komplikasjonen ligner flere andre saker de siste par årene?

— Det har jeg ikke kompetanse til å uttale meg om, sier Kroslid igjen.

Legge ned

- Hvorfor skjer dette nå, tror du?

— Det er et ledd i et opplegg for å sentralisere mest mulig, og legge ned Flekkefjord sykehus, sier Kroslid.

Han legger til at han mener sykehusledelsen kunne iverksatt tiltak for å forbedre manglende kompetanse eller andre forhold som kunne bedret pasientsikkerheten, i stedet for å fjerne funksjoner ved sykehuset.

Klinikksjef Geir Bøhler ønsker ikke kommentere påstandene fra Kroslid.