— Det var speilis hele veien, og ikke mulig å stå på beina, forklarer Espen Halvorsen fra Songdalen til Fædrelandsvennen.

Han var på vei til rådyrjakt i Vennesla, men måtte bare avbryte da han skjønte hvorfor bilene sto parkert på rekke og rad da han kom til utforbakken som heter Rypelia.

Denne bilen skled av veien etter at den var parkert med håndbrekket på. Foto: Espen Halvorsen

— En bil hadde kjørt ut, den skled ut av veien med håndbrekket på. To krasjet i hverandre etter at den bakerste hadde forsøkt å rygge. Fire andre sto fast i bakken, mens det sto tre biler på vei opp og tre på vei ned, opplyser 31-åringen. Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Ikke ukjent

Deretter kom strøbilen, men også den måtte snu på toppen.

— Det er ikke noe ukjent problem, den bakken, men jeg hadde ikke trodd det skulle bli vanskelig i dag, siden det var fire plussgrader, sier Halvorsen.

Bilene sto tirsdag morgen og ventet på drahjelp fra redningsbil.

Ved 09-tiden ventet bilene fortsatt på assistanse fra bergingsbil, da de ønsket å bli trukket opp bakken, og i sikkerhet. Ingen personer skal ha kommet til skade.Politiet meldte tidlig tirsdag morgen på twitter at en bilist advarte om at Kuliaveien, og da spesielt Rypelia, var svært glatt. Flere biler turte ikke kjøre ned, og Vegtrafikksentralen var varslet.

I fjor ble Kuliaveien mellom Nodeland i Songdalen og Augland i Kristiansand utbedret, finansiert av 25 millioner bompengekroner. Viktigste tiltak var nettopp veiutvidelse og utretting av svinger i Rypelia, en strekning på 1100 meter.