KRISTIANSAND: Godt nok for jobber som skuespillere i Dyreparken.

Det var nåløyet de kjempet om å trenge gjennom, Ina Maria Brekke og de omtrent 110 andre som møtte til audition i Oslo mandag og Kristiansand tirsdag.

Se video øverst i saken!

Bare omtrent 15 av dem vil juble, når juryen har talt.

— Aller helst ønsker jeg rollen som prinsessa i Herli Land, men jeg vet jo at den er opptatt. Derfor er jeg åpen for det meste, sa Ina Maria Brekke, en 26-åring fra Kristiansand som allerede har prøvd seg som skuespiller i den store verden.

— Men jeg har også opplevd å få fyken på audition. Det er jeg forberedt på, også denne gang. Men nå er jeg herdet, sier Brekke, som i likhet med flere av de fremmøtte på Aladdin tirsdag kveld, har gått musikk- og dramalinjen ved Vågsbygd videregående.

(Les mer under bildet)

DE HÅPEFULLE: Eirin Magnusdal (100), Signe Domogalla (101), Maria E. Thorkildsen (102), Mathias Tvedten (103), Kristiane Valborgland (105), Helene Ludvigsen (106), Elen Kristine Ljosland (107), Øystein Flemmen (108), Solveig Pihlfeldt (109), Fredrik Justnes (110), Emilie Kleveland (111), Vegard Flottorp (112), Harald Dean (113), Chris Ola Espebu (114), Tonje Mydland (115), Ina Maria Brekke (116), Hanne Mari Horverak (117), Nadia Korsmoe (118), Håkon Scheie (119), Asmund Scheie (121) og Matilde Ibsen (123). En person valgte å ikke bli med på bildet. Foto: Jon Anders Ska

GrøsserMen særlig mange av de øvrige har neppe besøkt Hollywood og erfart at der kunne det være ålreit å jobbe. I Liverpool og London har hun også virket, og blant annet hatt rolle i en film av det grøssende slaget.

— Overlevde du?

— Faktisk ikke.

I sitt virkelige liv overlever hun med strøjobber som regissør og instruktør, ideelt sett i påvente av jobb som profesjonell skuespiller.

Og mer rakk vi ikke spørre om, i den korte pausen mellom dans og sang.

Nåløyet de håpefulle gjerne vil forsere, kontrolleres av Roy Bjerke og hans stab. Dyreparkens underholdningssjef regner med å holde de håpefulle i spenning inntil to uker.

Mange roller

— Vi jakter på ulike typer til å fylle et bredt register av ulike roller, fra trikkefører Syvertsen, via dekksgutter til syngende resepsjonister i Abra Havn. Dyreparken vokser stadig, nå er 120 ansatt innen underholdning. Av disse er 70 skuespillere. Håpet er å finne noen blant disse, sier underholdningssjefen, mens han kikker på de fremmøtte, og legger til:

— Men vi driver ikke med sosialdemokrati.

Bjerke snakker også om Dyreparken som eventvirksomhet, altså med opplegg tilpasset næringsliv og grupper både i og utenfor parken, både i og utenfor sesongen som i år strekker seg fra mars til september.

Derfor ønskes flest mulig lokale skuespillere.