Da saken gikk for retten hevdet kvinnen at det ikke var hun som kjørte, men hennes 37 år gamle kjæreste. 37-åringen hevdet det samme, men ingen av dem ble trodd av Aust-Agder tingrett.

Flere vitner har forklart at kvinnen kom ut av bilen fra førersiden etter kollisjonen. Hun løp fra stedet, men ble raskt stanset og holdt tilbake.

Les også:

Bilen kvinnen kjørte sto da midt i et fotgjengerfelt ved kjøpesenteret Arena, etter å ha kollidert med to andre biler. 30-åringens bil traff først en bil i bakenden, før den snurret rundt og kolliderte i fronten av en annen bil i motgående felt. Bilene sto stille på hver side av fotgjengerfeltet i påvente av grønt lys.

Blodprøver tatt senere på dagen viste at kvinnen hadde 1,9 i promille. I tillegg til fengselsstraff mister hun førerkortet for alltid. 37-åringen ble også dømt til 90 dagers fengsel. Ifølge flere vitner gikk mannen ut av bilen like før kollisjonen og overlot rattet til 30-åringen. Ifølge blodprøvene hadde 37-åringen 0,55 i promille.

Mannen møtte senere på politihuset og hevdet at det var han som hadde kjørt. Det trodde ikke politiet — og heller ikke tingretten - noe på.

Begge er tidligere dømt for ruspåvirket kjøring.