Stort kjøkken og godt utsyn måtte til da Trine og Thomas Dehli Cleve planla sitt eget hus. De trives i høyden, og har bygget hus deretter. Allrommet hvor familien samles er derfor lagt til andre etasje. Herfra ser de over takene på nabohusene mot skogkledde åser.

SAMLINGSPUNKT: Det store kjøkkenet er familiens samlingspunkt. Her utøver Thomas Dehli Cleve sine kokekunster. Foto: Per Erik Jæger

— Det er deilig å være ovenpå. Vi ville ha stue og kjøkken oppe i varmen, her er vi også mer usjenert. Herfra er det en flott utsikt over hele området. Morgensolen kommer inn på den lille kjøkkenverandaen, og fra formiddagen har vi solen til den går ned om kvelden fra hovedterrassen, forteller Trine Dehli Cleve.Det viktigste uterommet er også hevet over bakken. En lun terrasse er trukket inn i bygningskroppen, praktisk henvendt mot stue og kjøkken.

Når de brede skyvedørene åpnes, viskes skillet mellom inne og ute bort. Da blir det også godt med boltreplass. Det kommer godt med, for tidvis fylles huset med familie og venner.

SØMLØS: Det gjennomgående gulvet gir en sømløs overgang mellom kjøkken og stue. Området brukes til festlige anledninger, og det har rommet 30 personer rundt et langbord. Musikkanlegg er integrert i taket. Peisen fungerer som romdeler. Foto: Per ERik Jæger
LUFTIG UTTRYKK: Kjøkkenøyas mørke farge lettes opp av støttene i glass. Under er det montert ledlys. Når mørket faller på, ser det ut som øya henger i luften. Foto: Per Erik Jæger

Nærhet til kafeerSammen med datteren Celine flyttet de nylig til Lillestrøm, Trines barndomstrakter. Tidligere bodde de mer landlig til.

For henne ble det en god følelse av å komme hjem. At søsknene er mer samlet i voksen alder, setter hele familien pris på. Med tenåring i huset passer det livsstilen godt å flytte til et mer fortettet sted, og Trine innrømmer det gjerne: Hun synes det er godt at gode kafeer bare er en liten sykkeltur unna.

SMART: Det uttrekkbare skapet gir en god oversikt over alt som stues bort. For å unngå at kjøkkenfrontene oppfører seg som speil, ble det valgt flater med mønster. Foto: Per Erik Jæger

Da de først bestemte seg for å lande på Lillestrøm, like ved Kjeller flyplass, så de både på gamle og nye hus. Konklusjonen ble at det ville bli for omfattende å pusse opp et gammelt hus. Før de begikk vågestykket med å bygge nytt, brukte de et par år på modningsprosessen.— Egentlig sa vi jo på forhånd: Bygge hus? Aldri i livet! Så ble det likevel slik. Tanken har vært at dette er én gang i livet, forteller Trine Dehli Cleve.

Det er en tanke som fortsatt gjelder. Etter den omfattende prosessen er de enda mer bestemt på akkurat det. Konklusjonen er likevel klar; selv om det var mye jobb så er resultatet verdt all innsatsen.

Hus på påler

På tomten sto et gammelt hus på påler. Rivingen var allerede godkjent, og føringene for et nytt hus var at 35 prosent av tomten kunne bygges ut. Slik oppdaget de at noen egenskaper kom til nytte.

Trine Dehli Cleve er flink til å pakke, det ga utslag på plantegningen da funksjonene skulle pakkes sammen. Hun har stått for utformingen av planløsningene.

— Vi jobber svært godt sammen, og kjenner hverandre godt. Det er noe med å se løsninger. Underveis ble det en del tegninger frem og tilbake før det ble som det er nå. Noe kan være vanskelig å se på forhånd også. Som at det ble for mange store vinduer. En vegg med vinduer ble gjort om etter at vinduene var på plass, forteller Dehli Cleve.

De valgte å lytte til snekkernes råd, og er glade for det i dag. Den ekstra veggplassen har vært kjærkommen.

FORMEN: Den lekne og stramme formen på huset trives familien Dehli Cleve svært godt med. Foto: Per Erik Jæger

Var selv prosjektlederThomas Dehli Cleve har boltret seg med tekniske detaljer, noe han er god på. Underveis har han fungert som prosjektleder. Paret valgte selv ulike leverandører, og måtte holde oversikten.

I HØYDEN: Trine Dehli Cleve trives svært godt i annen etasje. Oppe i høyden flommer det dagslys inn i rommene. På den lille verandaen kommer morgensolen. Foto: Per Erik Jæger

— Vi kunne ha valgt å holde oss unna og ventet til nøkkelen sto klar i døren. Da hadde det nok vært mange ting som hadde vært annerledes nå. Vi ble veldig fornøyd til slutt!

SPARER PLASS: Skyvedører er benyttet i stor grad i hele huset, for å spare plass. Lyset i garderoberommet aktiveres av en sensor når døren åpnes. Foto: Per Erik Jæger

Spesielt kjøkkenet er de fornøyde med. Et romslig kjøkken sto høyt på ønskelisten. Derfor ble stuen nedprioritert, det er jo gjerne på kjøkkenet det skjer. Ifølge Trine Dehli Cleve er kjøkkenøya et fint sted å samles rundt.

ÅPNING: Når skyvedørene åpnes, blir stuen større. En smart løsning som fungerer svært godt sommerstid. Vinterstid kommer det tykke, lange gardiner som henger ned på gulvet. Terrassen er et lunt sted, trukket inn i bygningskroppen. Peisen står som romdeler mot kjøkkenet. Foto: Per Erik Jæger

Selv om de gjør mye sammen, er det Thomas Dehli Cleve som er mest glad i å lage mat, og han er familiens mesterkokk. Han har også tenkt ut alle løsninger for smarthuset med strømopplegg for lys, lyd og bilde.

BORDMINNER: Bordet er et furubord, som har vært med familien lenge. Det har fått en real overhaling med beis. Hakkene fra da Celine var liten er beholdt. En finsnekker sørget for å skjære ut et lite rom i platen. Glassplaten kan enkelt tas av. Lampen fra 60-tallet av Louis Poulsen er restaurert og pusset opp. Hjørneskapet er en bryllupsgave. Foto: Per Erik Jæger

— Vi er veldig glad i Italia og har fått sansen for italiensk design. Vår elsk er på områdene rundt Gardasjøen. Reisene til Italia har nok inspirert oss i valgene våre.

Planlegger hage

Italienere lever gjerne utendørs deler av året. Det gjør også Trine og Thomas Dehli Cleve.

— Vi storkoser oss med den store terrassen. Her har vi laget et hyggelig uteområde og trenger egentlig ikke noen plen.

Likevel har de vært i kontakt med en hagearkitekt. Hagen skal planlegges til vinteren slik at utformingen er avgjort og klar til våren.

Et godt liv for oss i hjemmet er at det er romslig, høyt under taket og at planløsningen er super. Når man gleder seg til å komme hjem, gir hjemmet god livskvalitet, sier Trine Dehli Cleve.

Dansegulv hjemme kunne man tenke seg var naturlig i dette hjemmet. I stedet har de et lite rom som fungerer som kontor og treningssted. Jobben forsøker de å legge fra seg i studioet i nærheten.

— Når vi går derfra, er vi ganske ferdig danset for dagen, smiler Trine Dehli Cleve.

Her bor:

Familien Dehli Cleve: Trine (53), Thomas (41), Celine (14).

Trine Dehli Cleve er aktuell som dommer i TV2s "Skal vi danse".

Hun er utøver av selskapsdans og sportsdans. I disse grenene er hun blitt verdensmester fire ganger og europamester fem ganger. I tillegg har hun 23 EM- og VM medaljer samt tre kongepokaler. Thomas Dehli Cleve har tre medaljer fra EM og VM.

Trine og Thomas Dehli Cleve er begge ansatt i Lillestrøm sportsdanseklubb (LSK) som trenere. Også datteren Celine er en aktiv danser.

Huset:

Byggeår: 2013/2014. Bruksareal: 325 m² + utleieleilighet: 55 m².

Hustype: Systemhus fra Urbanhus.

Interiørarkitekt: Anne Berentsen.

Rominndeling: Garasje, utleieleilighet, tre soverom, arbeidsrom, entré, vaskerom, teknisk rom, to bad nede og et ekstra toalett oppe, kjøkken og stue.

Familien Dehli Cleves tips når du bygger nytt

Planlegg nøye med elektriker hvor alle uttak til strøm og høytalere skal være. Siden det er vanlig at dette legges i veggene er det en viktig prosess.

Husets ytterkledning var det siste vi bestemte oss for. Valget falt på en kledning vi synes passer til huset.

Vær obs fargevalg på vegger og dører. Hvitt er for eksempel ikke alltid hvitt. Alle lyse farger er valgt i samråd med interiørarkitekt for å unngå at de virker gule. Gjenskinn fra dagslys og refleksjoner fra materialer ellers i boligen kan påvirke fageopplevelsen.

Innspurten: Å forholde seg til flere leverandører er tidkrevende, til tider vil det ta på. Følg opp hele tiden underveis. Vær tilstede på byggeplassen så du er sikker på at alle detaljer blir som ønsket.

ITALIENSK: Den formfullendte baderomsinnredningen er italiensk, designet av Battista Pininfarina, som har gjort oppdrag for noen av de mest kjente italienske sportsbilene. Foto: Per Erik Jæger
EKSTRA ROM: Den delvis innebygde terrassen fungerer som et ekstra rom når været er mildt. Foto: Per Erik Jæger
VELKOMMEN: Entreen er romslig, og like ved ligger et praktisk vaskerom. Når ytterdøren åpnes, ser man rett mot himmelen gjennom vinduet ved trappeløpet. Foto: Per Erik Jæger

Følg oss på twitter, @synnehm

Følg oss på Instagram, @boligoghjem Les også:

Wenche og Arne var lei snømåking og gressklipping

Da hun ble separert kjøpte hun drømmeeiendommen med en venninne

Disse stylingtipsene selger leiligheten din

Hun bor på brygga midt i byen