I desember 2003 skjøt og drepte en da 25 år gammel frolending en biltyv. Han fikk to års fengsel for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, men lagmannsretten halverte senere fengselsstraffen. Han ble dømt til å betale familien til avdøde til sammen 178.451 kroner i erstatning. Familien til avdøde reagerte den gang sterkt på at det ble igangsatt en kronerulling for å betale erstatningen.

Tenåringer

16. november i fjor oppsøkte avdødes nevø som da var 17 år gammel, den tidligere drapsdømte hjemme i boligen hans. Der begynte de å krangle, og 17-åringen og hans et år eldre kamerat skal ha slått den tidligere drapsdømte flere ganger i hodet med knyttet neve. Da de to tenåringene forlot stedet, lå offeret bevisstløs på bakken.

Beruset

Nevøen forklarte i retten at han ønsket å snakke med ham som skjøt onkelen for mange år siden. Etter å ha drukket noen øl fikk han med seg sin et år gammel kamerat og oppsøkte den tidligere drapsdømte.

Den nå 18 år gamle nevøen ble i Aust-Agder tingrett dømt til 148 timers samfunnsstraff, mens kameraten (19) fikk åtte måneders fengsel for denne og et tilfelle av tilsvarende vold mot en annen person.

Ingen av de to er straffedømt tidligere.