KRISTIANSAND: — Hovedutfordringen er alt netthatet. Folk skriver det som faller de inn uten å tenke, sier Trond Blattmann.

Mandag formiddag ble en av eierne av det profesjonelle sykkellaget Tinkoff-Saxo, Oleg Tinkov, involvert i en meningsutveksling på Twitter.

Les også:

"Smart Norwegian"

Først gav Tinkov uttrykk for at enkelte av de norske proffsyklistene oppførte seg skittent og "jentete". Da en norsk følger kontret med at ingen bryr seg om hva russerne mener og at hele verden hater dem, ladet Tinkov tastaturet:

— Buy russian kalashnikov, go to the island, find summer camp and kill the kids. Smart Norwegian.

Tweetenopprører Blattmann, som kaller det for "møkk".

— Idiotisk. Det sier alt om ham, sier lederen for støttegruppen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Bevegelse mot hat

Oleg Tinkov. Foto: NTB Scanpix

En europeisk bevegelse mot hatmeldinger som kaller seg "nohatespeachmovement" har nylig lagt ut en underskriftskampanje hvor den ønsker å gjøre 22. juli til en markeringsdag for ofre av hatkriminalitet.— Vi i støttegruppen stiller oss bak dette. Personlig har jeg veldig sans for dette arbeidet. Det er nok møkk på nettet, sier Blattmann.

Les også:

At Tinkov er en fremstående aktør i det internasjonale sykkelmiljøet gjør saken enda verre, i følge Blattmann.

— I utgangspunktet er det ofte best å ignorere slike meldinger. Men når jeg ser hvilken posisjon mannen har, mener jeg det er på sin plass at sykkelsporten gjennom det norske særforbundet stiller spørsmål ved om sykkelsporten er tjent med slike ytringer. Hvis ikke dette får noe etterspill vil jeg foreslå at forbundet tar dette opp på et internasjonalt plan, sier Blattmann.