— Jeg ønsker meg jo fint vær, men vårt fokus er å forberede en så god folkefest som mulig, sier Finn Kollstad.

Lørdag er det igjen klart for Sommerløpet i Kristiansand. Løpet som har blitt en tradisjon for løpsglade sørlendinger setter nok en gang ny deltakerrekord. Torsdag ettermiddag var det 1600 påmeldte til løpet, og ettersom det er mulig å melde seg på helt inntil løpsstart forventes det at det totale tallet nærmer seg 2000 deltaker.

Har du gode tips i forbindelse med Sommerløpet? Kontakt vår journalist.

Dermed er Finn Kollstad på god vei mot det store målet: 6000 deltakere i folkefesten.

Kommet for å bli

— Vi har sagt at vi bygger et langsiktig arrangement, og er veldig glad for at det igjen blir rekord. Vi er veldig fornøyd med utviklingen løpet har hatt, sier Kollstad, og tror det i løpet av tre år kan være realistisk med 6000 deltakere.

For Sommerløpet har kommet for å bli. Det snakkes rundt i bedrifter om veddemål på hvem som løper fortest, og løpets samarbeidspartnere er med for det lange løp.

— Det er mange som snakker om neste år, for det er en utfordring med de lange distansene. Men slik skal det være, sier løpslederen.

I år har Kollstad fått med seg en ekte legende innenfor norsk løping. Jack Waitz, kjent som mannen og treneren til den tidligere løpedronningen Grethe Waitz, har lang erfaring bak seg som arrangør for blant annet Grethe Waitz-løpet.

Teksten fortsetter under kartet.

NY-sommerløpet-980-pix-3x4.jpg

Søker inspirasjon fra Jack Waitz

— Jack blir med oss i forberedelsene til løpet, og skal også ønske velkommen før det hele starter på lørdag. Han er med slik at vi kan nytte godt av erfaringene hans, samt at han kan inspirere deltakerne, sier Kollstad.

Etter løpet fortsetter folkefesten med servering og livemusikk på Torvet.

Problemet er bare at det er meldt regn. Mye regn. Selv om det ikke er optimalt for en utendørs løpefest, bekymrer det ikke Finn Kollstad.

— Vi rigger mange kvadratmeter med teltplass. Vi deler ut regnponchoer til alle, også alle løypevakter er iført regnponchoer. For løperne tror jeg ikke det spiller noen stor rolle. Vi håper folk kler seg etter været, sier han.

Rett og slett møkkavær

Ifølge værmeldingstjenesten Yr.no skal det regne ganske tungt. For å undersøke dette nærmere tok vi en telefon til Meteorologisk Institutt på Blindern. Da meteorologen fikk høre om planene med flere tusen deltakere i og rundt Kristiansand sentrum, kunne han ikke annet enn å le.

— Det blir mange våte deltakere. Det blir rett og slett møkkavær, med mye regn og vind, sier vakthavende meteorolog Bjart Eriksen.

— Hele dagen? Uten stopp?

— Sannsynligvis hele lørdag mens folk er våkne. Jeg er sterk i troen på at det kan stoppe og regnet i løpet av lørdag kveld, men det er tidligst klokka 20. Dette er ikke snakk om byger, men storskala nedbør. Mer enn nok til å bli våt, sier Eriksen.

Det er heller ikke knyttet noe usikkerhet rundt dette varselet.

Nytt i årets løp er at broen over Henrik Wergelands gate er fjernet.