— Gjennom mine år som Sprek-trener vil jeg si at disse som gjeng har stått bak den største prestasjonen. Disse hadde mye mindre ski i beina enn deltakerne enn i de foregående prosjektene, sier Jarle Ausland.

Lenge etter at Even Øgrey Brandsdal kom i mål i konkurranseklassen på tiden 4.21,01, og lenge etter at Vegar Jørgensen var kommet i mål på kort løype, var det Kirsti H. Lindebø, Silje Christensen og Terje Sannarnes sin tur.

- Mektig imponert

De brukte mellom 5,36 og 6,30 timer. For i motsetning til fjorårets Sprek-deltakere, som på grunn av den sterke vinden slapp med kort løype, måtte disse gjennom 42,5 kilometer.

— Nå har de all grunn til å være fornøyd med seg selv. Husk at der mange gleder seg til å slappe av i utforbakker, der bruker de nesten mer krefter der enn de bruker oppover. Det er en kjempeprestasjon de har stått bak, det er vanskelig å sammenligne med toppidrett, men jeg er mektig imponert, sier Ausland.Kirsti H. Lindebø var godt fornøyd med egen innsats.

— Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet gjennom. Jeg er sliten, men jeg fryktet det skulle være verre. Jeg er veldig heldig som har hatt verdens beste skismørere. Jeg rant rett forbi finansmenn i 40-årene, sier Lindebø - og gliser bredt i retning trener Ausland.

Glad hun slapp møkkavær

Bortsett fra at det var tungt i den sterke sidevinden på snaufjellet, og at hun måtte ploge i alle utforbakkene ned fra Auversvatn til Hovden, hadde hun en flott tur.

— Jeg er veldig fornøyd med løpet, men jeg hadde håpet å gå litt fortere. Lurer på hva tiden hadde blitt om det hadde vært møkkavær, sier jenta fra Søm.

Silje Christensen måtte se Lindebø rykke ved matstasjonen på Auversvatn etter 18 kilometer.

— Du verden så flott det var, men jeg har også hatet litt underveis, særlig etter 20 kilometer da føret var utrolig trått og den ene etter den andre suste forbi meg. Men akkurat nå er det en fantastisk følelse å stå i målområdet, sier Christensen.

Hun åpnet i alle fall ikke så hardt at hun måtte hentes av Røde Kors, slik hun var bekymret for i går.

- Kjempestolt av Silje

Like bortenfor for samboer Rudi Malmo med sønnen Nikolai på armen.

— Dette er helt enormt. Hadde du spurt meg for tre måneder siden, hadde jeg vært sikker på at hun ikke hadde kommet gjennom halvmaraton en gang. Men hun har vært utrolig ivrig og vist stor motivasjon. Nå er jeg kjempestolt av henne, sier Rudi Malmo.

Terje Sannarnes har blitt kjent for den kjappe replikken og det gode humøret, men i målområdet var han bare utslitt.

— Det gikk helt greit fram til tredje matstasjon (18 km, red. anm.), deretter var det beinhardt. Jeg hadde ikke ventet at det skulle være så «in-sain», sier Sannarnes - overlykkelig over å ha bestått den store testen.