— Det er ikke umulig at innbruddene har en sammenheng, da de geografisk ligger nært hverandre, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen. Han opplyser videre at politiet er i ferd med å undersøke båter i Lauvheia Båthavn. Politiet meldte om innbruddene kl 11:44 på Twitter.

Oppfordrer båteiere i området til å sjekke båtene sine

— Jeg vil oppfordre båteiere i området å dra ut en tur for å sjekke båtene sine, sier Andersen.

Innbruddene ved ved Lauvheia båthavn ble oppdaget noen timer etter at politiet tirsdag morgen fikk melding om at uvedkommende hadde vært i 4-5 båter i Biestø Båtforening i Arendal.

Stjal TV og alkohol

— Det viser seg å være et mye større omfang enn først meldt. På noen av båtene ser man at kalesjene er åpnet, så om det juridisk sett er innbrudd eller skadeverk er foreløpig uvisst. Vi oppfordrer likevel båteiere i foreningen om å gå å sjekke egen båt, uttalte operasjonsleder Eyvind Formo til Fædrelandsvennen tidligere i dag, og la til at politiet ville undersøke videre på dagtid.

Undersøkelsene viste at det hadde vært uvedkommende i 11 båter på stedet. Fra en av båtene var det stjålet alkohol og en tv, mens en annen båt var brutt opp. Det er uvisst om det er stjålet fra andre båter, men politiet har sikret spor på stedet og opprettet sak.