LILLESAND: — Selvfølgelig er det fordi det er god mat. Ellers er det jo ikke vits i å komme igjen, sier eier av Restaurant Beddingen ved sjøkanten i Lillesand, Roger Heimdal.

Han er godt fornøyd med julebordsesongen. Den har vært 35–40 prosent mer innbringende enn i 2011. Uten at det har vært gjort de store endringene i konseptet.

— Det kan være at vi har riktige priser kanskje, eller at publikum er mer lokale mot nærmiljøet. Så har vi hatt en del gjester utenbys fra, fra Grimstad og Sørlandsparken. Det har vi ikke hatt mye av tidligere, og de har reservert hele restauranten, sier Heimdal.

Bra helgekabal

Men om det er nok en effekt av den nye motorveien, tør han ikke spå. Imidlertid falt helgene gunstig denne julen.

— Siste helg før jul selger du jo aldri. Nest siste er vanskelig. Men nå fikk vi tre gode helger i desember, sier restauranteieren.

FORNØYD: Beate Holm Töpfer, eier av Hotel Norge og Nino's, merker en økning i julelønsjer fremfor tradisjonelle julebord. Foto: Hildegunn Mellesmo Aslaksen

Også Beate Holm Töpfer ved Hotel Norge og Nino's er fornøyd.— Året som helhet har vært fantastisk. Og vi var ekstremt fornøyde med innbookingen i begynnelsen av desember. Jeg tror vi må oppsummere med at vi er veldig fornøyde med julebordsesongen, sier Töpfer.

Mer lønsj

Hun mener julelønsj er i ferd med å ta over for tradisjonelle julebord.

— Vi ser en økning i julelønsjer og mindre grupper som har hyggelige middager, fremfor tradisjonelle julebord med dansing og fri bar.

Den samme tendensen ser restaurantsjef på Lille Ro, Janne-Gro Karlsen.

— Det er jeg veldig, veldig enig i. Det virker som om det er flere bedrifter som tar en julelønsj i stedet for en tradisjonell julebordfest. Som regel blir det ikke særlig i glasset under en julelønsj, så det blir mindre inntjening av det, sier Karlsen.

Kort

Også hun er fornøyd med julebordsesongen, men mener i grunnen den er for kort.

— Det er jo bare de to første fredagene og lørdagene folk vil ha. De kunne godt ha spredd seg litt. Sesongen er litt kort, sier restaurantsjefen.