— Jeg eier alle selskapene her i England. Jeg eier også The Convent In The Hills AS som skal investere og bygge på Moisund. Min manns konkurs har ingenting å si for våre store planer der - og skal ikke få ødelegge for oss, sier Charlotte Roberts til Fædrelandsvennen.

Hennes fulle navn er Charlotte Thornley A'Court Roberts. Hun forteller at hun har fortid som hotelleier, konsulent i telebransjen og innen klassisk musikk.

LES OGSÅ: Engelskmann vil investere titalls millioner på Moisund

— Jeg har jobbet meg opp. Nå har Matt og jeg store planer for Moisund, sier hun

Søsterbedrifter

Klosterhotellet ekteparet driver i Woodchester og utbyggingen på Moisund vil bli søsterbedrifter.

Charlotte Roberts sier hun eier alle selskapene, og at mannens konkurs derfor ikke er noe problem for satsingen på Moisund Foto: Privat

Hun liker dårlig at Fædrelandsvennen omtalte hennes mann, Matthew Richard Roberts, konkurs mandag, og hun avviser at den på noen måte vil influere på planene i Norge.— Vi har hatt et tøft år hvor vi har bygget opp The Convent her i Woodchester. Vi feiret nettopp ettårs jubileum for hotellet og restauranten og klosterkonsertene

— Samtidig har vi hatt Matts økonomiske problemer. Jeg ba ham slå seg selv konkurs. Jeg ville redde vår lille familie og fremtiden. Det sto mellom om vi skulle kjempe, eller om han skulle gi opp slik at vi kunne komme oss videre. Vi valgte det siste. Det er jeg glad for, sier Charlotte Roberts.

Ifølge Stroud News & Journal har de brukt minst 3,5 millioner pund på hotell-satsingen i det gamle klosteret i Woodchester.

Mens mannen bor på småbruket på Moisund og har møter med kommunen og reiser rundt med Upsidedown Tour på ulike konsertsteder, er Charlotte hjemme og styrer hotell-satsingen i den vesle engelske byen.

— Etter hvert vil vi begge bli mer i Norge. Her borte kommer berømte forfattere for å lese og musikere for å spille i kapellet vårt. Konsertene selges worldwide via nettet. Folk leier seg også inn i hotellet og får billetter. Vi satser på kulturopplevelse. Men vi har ikke plass til studiodrømmen her. Den ønsker vi å gjennomføre på Moisund, forteller hun.

Verdensstjerner

Charlotte Roberts snakker om verdensstjerner som skal komme til Moisund for å spille inn musikk i ro og fred. Drømmen er å skape et av Europas beste innspillingssteder. Samtidig skal folk komme å bo på hotellet mens de deltar på små konserter.

— Jeg kunne nevne mange navn, men vi har diskresjon å ta hensyn til. Min man har et kjærlighetsforhold til Norge siden ungdommen. Jeg er også blitt forelsket. Moisund har akkurat det som mange musikere ønsker når de skal skape musikk. Ro, fred og nydelig natur. På fritiden kan man fiske, gå på ski eller renne på ski. Unikt, sier Charlotte Roberts.

Hun planlegger å komme til Norge i desember for å jobbe sammen med mannen om satsingen. Kanskje kommer hun før, hvis politikere eller andre i lokalsamfunnet ønsker å møte henne.

— Om ett år håper jeg vi kan sitte i ro og fred i hotellet på Moisund og snakke om hva vi har skapt. For tiden hjelper Matt meg med planlegging. På sikt ønsker han å skape musikk og spille inn musikk. Vi kommer til å ha base på Moisund i fremtiden.

— Det er det å skape kultur og kulturelle møteplasser vi lever og ånder for, avslutter hun.

- En reguleringssak

Ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn Robstad, sier det vil være fantastisk hvis ekteparet Roberts lykkes med investeringene de skisserer på Moisund.

— Foreløpig forholder vi oss til dette som en reguleringssak. De har kjøpt eiendom som de ønsker å regulere om slik at en mindre del av det planlagte boligområdet på Moisund kan bygges ut med hotell og restaurant. Saken er på høring til midt i november, sier Ropstad.

Han poengterer at ekteparet kun har bedt om regulering og at det ikke er snakk om noen kommunale, økonomiske forpliktelser så langt. Utover det har han ingen kommentarer nå.