— 12-åringer trenger ikke få råd om «bondage, våtsex og analsex». De bør ikke oppfordres til å teste det ut i den alderen, sier Ropstad.

Undervisningen var for elever fra 12 til 16 år i Aust-Agder, og Agderpostensom først meldte om saken sier at nesten 1800 elever har fått denne undervisningen. Sex og Politikk er arrangør, og nesten samtlige av landets kommuner hadde deltagende skoler i det nasjonale undervisningsopplegget som blir kalt for «Uke Sex».

Reagerer

— Flere foreldre til barn som har fått undervisningen har reagert. Undervisningen er et meget godt tiltak, og det er et bra opplegg. Det er viktig å teste seg selv og sette grensene før man kommer i situasjonen. Jeg har alltid vært en forkjemper for bedre og mer seksualundervisning, men dette blir å gå i feil retning, sier Ropstad.

Mer enn 50.000 har deltatt i denne undervisningen på landsbasis.

— Hva er poenget? Hvis man fjerner det ekstreme er dette et utrolig bra tiltak jeg støtter. Jeg tror også det er en liten del av en stor pakke, men har forståelse og er enig at det er unødvendig, sier Ropstad.

- Uforståelig

Gry Stordahl, kampanjeleder for Uke Sex, sier at de ønsker at unge kan finne svar som er kvalitetssikret av helsepersonell, i stedet for å søke seg fram til dette på nettet. Ved å søke på nettet etter ord og begreper de lurer på, mener hun de unge står i fare for å havne på grove pornonettsider.

— Ropstadviser til ordene "bondage, våtsex og analsex" og at unge ned i 12-årsalderenikke trenger rådgivning og oppfordring til ekstremsex. Begrepene som beskrivesenkelt og nøkternt i sexikonet er verken en rådgivning eller en oppfordringtil ekstremsex. Det er heller ikke begreper som inngår i undervisningsøvelsenei Uke Sex. Å fremstille dette som at en enkel ordforklaring skal være enoppfordring til unge om ekstremsex, er uforståelig, uttaler Stordahl.

Sexikon er et "leksikon" som gir beskrivelser av ord og begreper knyttet til sex og seksualitet. Dette ligger tilgjengelig på kampanjens nettside.