Alt tyder på at Harald Furre blir Høyres ordførerkandidat etter nominasjonsmøtet i Kristiansand Høyre tirsdag.

På andreplass er forslaget fra nominasjonskomiteen Renate Hægeland. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, kommer Mette Roth til å bli foreslått som motkandidat når nominasjonsmøtet skal ta den endelige avgjørelsen.

Svarer ikke

Spørsmålet er om Mette Roth ønsker å ta opp kampen.

— Det sier jeg ikke nå. Jeg har sagt at jeg kommer til å bestemme meg når jeg går inn døren på nominasjonsmøtet, sier Mette Roth.

Mette Roth er i dag leder i Oppvekststyret. Ordfører Arvid Grundkjøn har sagt at «hun kan takle enhver oppgave partiet vil gi henne». Roth har sagt at det ikke er aktuelt for henne å utfordre Harald Furre på førsteplassen.

I møtet

Det er Høyres bystyregruppe som etter valget i 2015 vil bestemme hvem som skal bli ny gruppeleder. Men det er tradisjon for at den som kommer på andre plass får oppgaven.

— Det blir nok forandringer på listen, men forslagene blir først fremmet på selve nominasjonsmøtet, sier Harald F. Andersen, leder i Kristiansand Høyre.

I tillegg til at det kan bli endringer i rekkefølgen på lista, kan også flere plasser bli kumulert for å sikre at de første på lista kommer inn i bystyret.