— Jeg frykter Dubai slår hardt tilbake, og skulle de slå til med 1 million effekter, blir det vanskelig å følge opp, sier Anders Sture, daglig leder i Svea Fyrverkeri som sto bak verdensrekorden i fyrverkeri som ble satt i Søgne lørdag.

Etter både verdensrekord og julebord var det tungt å komme opp av sengen søndag morgen.

— Nå blir det opprydning hele dagen, så får vi se hvor mange timer som går, sier han videre.

Les også:

Dro ut i tid

Selve arrangement var han kjempefornøyd med, til tross for en del kommentarer på Facebook og i avisenes kommentarfelter om at fyrverkeriet var kjedelig og ensformig.

— Jeg synes selv det var helt fantastisk, men det dro jo ut mye lenger enn de seks minuttene det var satt opp til å vare, forteller Sture.

550.000 effekter

Han viser til at tre dager med kontinuerlig regn, som man sjelden sliter med i Dubai, var noe av årsaken til at fyrverkeriet trakk så langt ut.

— Vi skulle skyte opp 550.000 effekter, og da blir det noe som kommer om igjen, men de første seks minuttene var helt fantastiske, sier fyrverkerisjefen.

Så fyrverkeriet hjemmefra

Søgneordfører Åse R. Severinsen er også veldig godt fornøyd med lørdagens verdensrekord. Både aktivitetene på Tangvall i forkant av oppskytningen og selve fyrverkeriet.

— Jeg var på Tangvall fra 14 til 17:30, og det var flott å se alle som hadde tatt turen både for å se på rådhuset og følge aktivitetene fra scenen.

Fyrverkeriet så hun hjemmefra, med gode venner og god utsikt til oppskytningen.

Trafikkaos

Da så hun også deler av det komplette trafikkaoset som rådet.

— Folk hadde parkert overalt, absolutt overalt, sier Severinsen.- Det hadde nok hjulpet på om folk hadde vært litt tidligere ute og fulgt oppfordringene om hvor man skulle parkere, sier hun, og legger til at det hun forstår frustrasjonen til de som ble stående bom fast på E 39 og ikke kom fram.

Kritikk mot pengebruken

At enkelte kritiserer pengebruken, og mener det finnes en rekke bedre formål å bruke 1,5 millioner kroner på enn å fyre dem opp i luften, er en kritikk hun ikke deler.

— Det vil alltid være sånne situasjoner hvor man mener penger kunne blitt brukt på bedre måter, men det må nesten være opp til firmaene selv å bestemme.

- Typisk skandinavisk

Og Anders Sture i Svea Fyrverkeri, som finansierte størstedelen av gårsdagens fyrverkeri, har følgende kommentar:

— Jeg tenker at en slik kritikk er typisk skandinavisk. Man kan aldri ha det moro i Skandinavia. Man skal helst ikke røyke sigar eller drikke champagne. Jeg forstår ikke den kritikken. Det må være lov å ha litt moro, sier Sture, som avslutningsvis vil gi honnør til både Team Works og Røde Kors som tok hånd om arrangementsbiten utover selve oppskytningen.

Honnør gir også søgneordføreren. - Jeg synes det er fabelaktig at noen har tatt initiativ til dette. Totalt sett ble det en meget hyggelig dag i Søgne.