— Siktede erkjenner i og for seg hva som skjedde, men ikke noe straffskyld. Han mener det skjedde i nødverge, sier leder for personavsnittet i Kristiansand-politiet, Øystein Jørgensen.

En 31-åringen ble mandag knivstukket utenfor dettr huset i Møllevannsveien.

Klokken 17 i går ettermiddag rykket politiet ut etter melding om slagsmål mellom flere personer i Møllevannsveien i Kristiansand.

Les også:

Siktet for knivvold

På vei til stedet ble en 43-åring pågrepet med en speiderkniv. Han skal ha løpt skrikende ned veien mot Samsen, forklarte et øyevitne til Fædrelandsvennen i går.

Mannen sitter nå i arresten siktet for legemsbeskadigelse med kniv.

Han skal så ha funnet en kniv i stua og rømt ut av huset.

Formærmede er en en 31-åring som ble tatt hånd om og kjørt til sykehus, hvor han ble behandlet for lettere kuttskader i ansiktet og hodet.

— Det er små marginer, og når det brukes kniv mot hodet kan det fort gå mye verre, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet.

Politiet sperret av et større område på Grim, i påvente av at krimteknikere skulle ankomme stedet. Foto: Tormod Flem Vegge

Siktet for trusler

Også 31-åringen sitter nå i arresten, siktet for trusler mot 43-åringen.

— Her er ingenting erkjent, sier leder for personavsnittet i Kristiansand-politiet, Øystein Jørgensen.

Etter avhør av de siktede og flere vitner begynner politiet å dannet seg et bilde av hendelsen. Konflikten skal ha startet inne i en utleieleilighet i første etasje i Møllevannsveien. Her skal 43-åringen ha følt seg truet av fire personer.

Knivstakk på utsiden

— Han skal så ha funnet en kniv i stua og rømt ut av huset. Knivstikkingen skjedde på utsiden, sier Jørgensen.

Kniven, som trolig er en speiderkniv, er beslaglagt. Politiet vet ennå ikke hva konflikten inne i huset dreide seg om og videre hva som utløste knivstikkingen.

Begge de siktede er kjenninger av politiet. De er ikke norske statsborgere. Det utelukkes ikke flere pågripelser i saken.

Nabo er utrygg

Fædrelandsvennen har tidligere omtalt huset i Møllevannsveien som Kristiansand verste hybelhus. I loft og kjeller har kommunen påpekt ulovlige hybler siden 2001. Les også:

Torbjørn Oftedal bor vegg i vegg med leiligheten der bråket statet mandag. Han var hjemme og hørte skriking og krangling, men reagerte ikke videre på det.

— Vi er blitt så vant til dette. Vi hører bråk nesten daglig. Samboeren min føler seg utrygg og tør ikke lenger være alene hjemme. Vi har forsøkt å varsle eieren av leiligheten, men har ikke fått tak i ham, sier Oftedal, som eier leiligheten han selv bor i.