Rektor ved skolen, Harald Rønning, er glad for at skolen får utvide til 150 elever over de neste årene. Men han kan visst ikke sprette champagnekorken helt ennå. Foto: Lars Hollerud

Torsdag fikk Filadelifa-eide Vennesla Musikkgymnas beskjeden de har ventet på. Utdanningsdirektoratet har godkjent at de får utvide fra 90 til 150 studieplasser, inkludert 30 plasser i påbygging til generell studiekompetanse.

Gikk imot

Rektor Harald Rønning var strålende fornøyd med avgjørelsen, men brevet avslører samtidig at direktoratet ikke har fått med seg at fylkestinget faktisk gikk imot å tillate utvidelsen i Vg3 påbygg.

I brevet heter det at fylkeskommunens holdning til opprettelsen av tredje påbygg ikke er nevnt med et ord. Direktoratet skriver at selv om dette kan tolkes om fylkeskommunen ikke støtter utvidelsen, så kan ikke direktoratet trekke den slutningen, og de siste 30 plassene tillates.

Men i fylkestinget ble det vedtatt med en stemmes overvekt at skolen ikke skulle få utvide med de siste 30 plassene, med argumentet om at mange stryker når de tar tredje påbygg, og at det er bedre at elever sikrer fagutdannelsen først.

Skal sjekke

Utdanningssjef Arly Hauge sier at han må sjekke med egen administrasjon og direktoratet om sistnevnte har oversett noe, eller om fylkets vedtak ikke ble kommunisert godt nok.

— Vi er bare høringsinstans her, men jeg må sjekke opp i dette, og eventuelt vurdere om vi skal ta denne saken opp igjen.